Fardul de obraz. Cum se aplică în mod corect

Bună!

Machiajul nu înseamnă doar fond de ten, rimel și ruj. Fără fardul de obraz, machiajul nu ar fi complet. Acest produs îndeplinește două roluri; nu doar adaugă farmec și oferă un aspect mai tineresc, ci și ne ajută să ne conturăm fața. Dacă vă întrebați cum se folosește fardul de obraz în mod corect și cum acționează, vă invit să citiți această postare. Sunt sigură că acest text vă va ajuta să stăpâniți arta de aplicare a tuturor tipurilor de farduri de obraz. Lectură plăcută!

Ce este un fard de obraz?

Fardul de obraz este unul dintre produsele cosmetice pe care orice femeile ar trebui să-l aibă pe masa de toaletă. Datorită acestuia, fața capătă un aspect mai tânăr, mai radiant și, pur și simplu, mai frumos. Fardurile de obraz sunt selectate pentru a se potrivi tenului, întregului stil de machiaj, vestimentației, precum și culorii părului și ochilor. Acest produs este recomandat în special femeilor cu piele matură sau față rotundă acoperită, de cele mai multe ori, cu un strat gros de fond de ten cu acoperire ridicată care camuflează cu ușurință diferite imperfecțiuni ale pielii (de ex. riduri sau cearcăne). Fardul de ten trebuie aplicat în zona pomeților, pe vârful bărbiei și nasului, pe tâmple, frunte, pleoape și pe partea inferioară a lobilor urechii. Un aspect interesant este că puteți folosi fardul de obraz în locul unui fard de ochi obișnuit. De asemenea, îl puteți folosi ca pigment pentru a oferi un strop de culoare luciului de buze incolor. 

Tipuri de farduri de obraz

Desigur, drogheriile oferă farduri de obraz de diferite texturi. Puteți alege între farduri de obraz sub formă lichidă, de cremă, pulbere sau presat. Textura nu este singura trasatură care face aceste produse de înfrumusețare diferite. De asemenea, fardurile de obraz au diferite tonuri de culoare: cald, rece, unele mai intense, altele pastelate, mate sau cu sclipici. Totuși, trebuie să vă avertizez. Fardurile de obraz cu sclipici și închise la culoare oferă un aspect final, perfect pentru machiajul de seară, cu condiția ca tenul dumneavoastră să fie neted și îngrijit. Prin urmare, dacă observați imperfecțiuni la nivelul feței, este mai indicat să renunțați la aplicarea acestui tip de fard de obraz.

Consistența și aplicarea fardului de obraz

La selectarea consistenței următorului fard de obraz, asigurați-vă că acesta se potrivește timpului dumneavoastră de ten. De exemplu, dacă aveți tenul gras, folosiți doar cosmetice sub formă de pudră și mate. Astfel, veți oferi pielii hidratare și nutriție. În principiu, fardul de obraz spumă se potrivește tuturor tipurilor de ten. În plus, este de reținut că textura fardului de obraz trebuie să se potrivească cu celelalte cosmetice colorate pe care le folosiți la machiaj. Singura excepție este fardul de obraz spumă care poate fi combinat cu toate tipurile posibile de produse de machiaj.

Aplicatoare farduri de obraz

După cum probabil știți, tipurile de accesorii care facilitează aplicarea unui fard de obraz sunt determinate de consistența cosmeticului utilizat. Acestea pot fi aplicate cu ajutorul pensulelor, bureților sau vârfurilor degetelor. Pensulele de aplicare a fardului de obraz au diferite mărimi, peri de diferite lungimi, grosimi și forme. În funcție de materialele folosite pentru fabricarea acestor accesorii, obținem un machiaj de intensitate diferită. Știați că există câteva tipuri de peri din păr de animale, incluse în pensulele de aplicare a fardului de obraz și, în majoritatea cazurilor, se folosește blana de veveriță și capră. Veverițele oferă o culoare delicată, în timp ce blana de capră este mai intensă. 

Tehnici de aplicare a fardurilor de obraz

Există trei tehnici de aplicare a fardului de obraz: înainte de fixarea machiajului, după fixarea machiajului și o combinație între aceste două tehnici. De asemenea, fardurile de obraz pot fi aplicate umede și uscate. Ce presupun aceste tehnici?

Aplicarea unui fard de obraz lichid, adică înainte de a folosi o pudră pentru fixarea machiajului, presupune folosirea unui accesoriu potrivit și aplicarea a două straturi de cosmetic. Primul strat ar trebui să fie traseze conturul zonei în care urmează să fie aplicat machiajul adecvat. Pentru acest tip de machiaj, puteți folosi următoarele tipuri de fard de obraz: lichid, gel, spumă, baton, creion, cremă, presat și spray.

Aplicarea unui fard de obraz uscat, adică a unui fard de obraz presat sau pulverulent, trebuie efectuată după fixarea machiajului – mai precis, pe fața pudrată. Conform unor artiști de machiaj și esteticieni, fardul de obraz trebuie aplicat după aplicarea pudrei, în timp ce alți stiliști sugerează folosirea fardului de obraz după efectuarea machiajului de ochi, dar înainte de aplicarea rujului. Acest tip de fard de obraz trebuie aplicat prin tapotarea pielii cu o pensulă delicată. 

Fardul de obraz – informații esențiale

Știți ce se întâmplă dacă aplicați fard de obraz pudră pe fondul de ten? Pe scurt, vă puteți aștepta la pete inestetice, dificil de estompat. Pe de altă parte, când aplicați un fard de obraz lichid pe fața pudrată, toate cosmeticele deja aplicate se vor scurge de pe față.

Mai mult decât atât, modul de aplicare a fardului de obrad ar trebui să fie deteriminat de forma feței. Vă recomand așa-numita metodă de palpare care presupune folosirea degetelor pentru a localiza două puncte ale feței: cel mai inferior punct locatizat sub pomeți și cel mai înalt punct al obrajilor. Cum se procedează? Folosiți degetul mijlociu și inelar – acoperiți-le cu fard de obraz mai întâi – și plasați-le sub pomeți. Petele de culoare pe care tocmai le-ați lăsat pe față trebuie estompate cu ajutorul unui deget curat. Apoi, aplicați un alt strat de fard de obraz. Acum, machiajul este finalizat.