Hei, fetelor! 🙂

Ce pare la prima vedere a fi destul de simplu provoacă deseori o mulțime de probleme. Îngrijirea părului. Sunteți sigure că știți cum să vă îngrijiți corect părul? Știți ce trebuie să faceți pentru a preveni căderea părului și lipsa de volum? Cum să adăugați strălucire și ce tehnică de stilizare să alegeți pentru a preveni deteriorarea părului?

Astăzi, voi dedica această postare problemei îngrijirii ideale a părului. Vă voi dezvălui câteva sfaturi pentru a obține un păr plin de strălucire și volum. Datorită acestor trucuri, rareori se întâmplă să am clasica ZI REA PENTRU PĂR de care multe dintre voi vă plângeți.

Îngrijirea părului. Țineți minte asta!

Dați-mi voie să încep prin a vă reaminti cea mai eficientă metodă de a ajuta părul să-și mențină sănătatea prin implementarea unei rutine complete de îngrijire a părului. În practică, aceasta înseamnă mai mult sau mai puțin că nu trebuie să vă îngrijiți părul doar superficial (cu un balsam, ser, ulei natural), ci și din interior (alimente, vitamine, cosmetice care acționează în profunzime). 

Dacă doriți să aveți un păr frumos și des, trebuie să rețineți câteva reguli de îngrijire eficientă a părului:

  • mai puțin este mai mult: prea multe cosmetice nu fac bine părului
  • procedurile frecvente de vopsire, oxigenare și stilizare termică deteriorează părul
  • protecția solară, anti-poluare și termică este esențială
  • îngrijirea naturală a părului este mai bună, mai ales dacă folosiți uleiuri de înfrumusețare
  • este mai indicat să oferiți părului o îngrijire completă: hidratare, hrănire și regenerare
  • totul începe cu capul și îngrijirea eficientă a scalpului este elementul esențial pentru un păr uimitor!

Îngrijirea adecvată a părului pas cu pas

  1. SPĂLAREA PĂRULUI – îngrijirea părului începe din momentul când alegeți un șampon, prin urmare este mai bine să selectați un produs fără SLS-uri, SLES-uri sau alte substanțe potențial periculoase. Dați-mi voie să vă reamintesc, de asemenea, că părul trebuie spălat cu delicatețe – încercați să nu-l frecați sau încurcați. 
  2. USCAREA PĂRULUI – regula este simplă: dacă puteți, lăsați părul să se usuce natural. Expunerea părului la fluxul fierbinte de aer generat de uscător este nocivă și poate facilita atât electizarea, cât și efectul static. Totuși, dacă trebuie neapărat să accelerați timpul de uscare, setați temperatura instrumentului de stilizare la mediu.
  3. ÎNGRIJIREA PĂRULUI – pot detalia cum să vă îngrijiți adecvat părul și asta ar dura ore întregi. Totuși, voi încerca să fiu cât mai succintă acum. Dați-mi voie să vă direcționez câteva paragrafe mai jos unde vă voi oferi toate detaliile necesare.
  4. STILIZAREA PĂRULUI – pentru mine, tehnica imbatabilă de stilizare a părului este stilizarea părului noaptea – este mult mai sigură și, în același timp, mai eficientă decât stilizarea termică. În principiu, obțineți aceleași rezultate: volum și formă. Ce este stilizarea părului peste noapte? Este o procedură simplă: tot ce aveți nevoie sunt rolele sau bucăți de bumbac cu care înfășurați părul umed și… mergeți la culcare. Dimineața, obțineți un păr frumos ondulat. 

Sfaturile mele testate de hrănire a părului

Știu că fiecare dintre noi are propriile tehnici testate și încercate care ajută la menținerea sănătății și frumuseții și care previn căderea excesivă a părului. Tot ce pot face este să vă dezvălui trucurile mele, însă fiecare dintre voi va trebui să-și stabilească propria rutină de îngrijire personalizată a părului. Doar rutina de îngrijire personalizată a părului este 100% eficientă.

Spațiul în trusa mea de frumusețe este ocupat în mare parte de uleiuri naturale de înfrumusețare care ne oferă aplicări multiple. De exemplu, le distribui pe păr înainte de spălare, înainte de uscare (pentru protecție termică) și pe vârfurile părului. De aseenea, efectuez tratamente de păr cu ulei în mod regulat deoarece știu că uleiurile oferă părului lipide, vitamine și minerale prețioase.

Desigur, am și câteva balsamuri și măști pe care le aplic din când în când. Ce au în comun toate produsele de îngrijire a părului pe care le folosesc este faptul că sunt cosmetice naturale deoarece părul meu (ca părul majorității dintre voi) reacționează negativ la formulele care conțin numeroase substanțe sintetice.

Cum se îngrijește scalpul?

Nu neglijați importanța scalpului. În definitiv, acesta este locul de unde crește părul, prin urmare este important să ne asigurăm să părul are un ”sol fertil”. Vestea bună este că nu trebuie să știți cum să vă îngrijiți scalpul profesional – în schimb, ar trebui să recurgeți la uleiurile naturale. Asftel, veți înțelege că niciun tratament scump nu este necesar pentru a vă bucura de un păr uluitor.

Metoda mea de îmbunătățire a scalpului într-un mod profesional este prin efectuarea unui tratament cu ulei al scalpului, ceea ce înseamnă masarea cu regularitate a unui amestec de uleiuri în pielea capului (ador amestecul de ulei de ricin și migdale). Încerc să efectuez acest tratament de păr acasă înainte de fiecare spălare. Astfel, deshidratarea, mătreața și pruritul nu-mi afectează niciodată scalpul. În schimb, părul meu este mai des și mai voluminos.

Stilizarea poate deteriora părul?

În sfârșit, câteva cuvinte despre stilizarea părului deoarece acesta este factorul care provoacă cea mai mare deteriorare părului – dacă ne stilizăm părul incorect.

Desigur, merită să aruncăm o privire mai atentă modului cum ne stilizăm părul. După părerea mea, stilizarea părului uscat este mai indicată deoarece nu ne expune părul la pierederea rapidă a umidității. În plus, părul umed este mai predispus la deteriorare, ceea ce face ca stilizarea părului uscat o soluție mai bună. 

Totuși, dacă nu doriți să așteptați până când părul se usucă natural, vă recomand să încercați stilizarea părului peste noapte. Acesta este un termen umbrelă care include toate metodele ecologice de ondulare a părului, de ex. cu role, coadă împletită sau bentiță elastică. Vă recomand din toată inima această metodă!

Vă aștept comentariile, mai ales dacă doriți să aflați mai multe despre practicile de îngrijire corectă a părului 🙂