Intr-o lume unde fiecare detaliu contează, modul în care arată unghiile poate fi de multe ori decisiv în crearea unei impresii bune. Devenite nu doar un accesoriu de frumusețe, ci și o semnătură personală, unghiile au nevoie de întreținere regulată. Orice manichiură de succes începe cu alegerea potrivită a instrumentelor și materialelor. În acest articol, vom trece în revistă instrumentele și materialele necesare pentru a crea o manichiură impecabilă.

Instrumente

Pișcoturi

Pișcoturile, cunoscute și sub numele de bețișoare pentru unghii, sunt esențiale în realizarea oricărei manichiuri. Folosite pentru a împinge cuticulele, a curăța sub unghii și a corecta eventualele erori de ojă, acestea sunt indispensabile în procesul de manichiură.

Forfecuța pentru Unghii

O manichiură corectă începe de cele mai multe ori cu tăierea unghiilor. Aici intervine forfecuța pentru unghii. În acest sens, se poate opți fie pentru modelul clasic, cu lamă dreaptă, fie pentru cel cu lamă curbată, care permite realizarea unei forme mai precise a unghiilor.

Pila de Unghii

Instrument esențial pentru a oferi unghiilor o formă anume, pila de unghii este inlocuibila. Fie că este vorba despre pila clasică, cu granulație mare, pentru unghii naturale, fie despre cea cu granulație mică, ideală pentru unghii artificiale, o pilă de calitate asigura rezultate excelente.

Bureței pentru Manichiură

Burețeii de manichiură sunt utilizati pentru a crea manichiuri cu degrade sau cu modele speciale. Cu ajutorul lor, se pot realiza orice modele dorite sau se pot aplica glitter și pulbere holografică.

Materiale

Oja

In nicio manichiură nu putea lipsi oja, starul indisputabil al oricărei ședințe de înfrumusețare a unghiilor. Oja poate fi de multe tipuri, de la cea clasică, la gel sau semipermanentă. Alegerea acesteia depinde de timpul pe care ni-l putem aloca unghiilor, rezistența dorită și evenimentele la care participăm.

Acetonă sau Remover

Pentru a înlătura oja veche sau pentru a corecta eventualele greșeli, este nevoie de acetonă sau de un remover pentru ojă. Acesta din urmă este o soluție mai blândă pentru unghii, care nu le atacă și le păstrează hidratate.

Bază și Top Coat

Pentru un rezultat de durată, este esențial să folosim și o bază și un top coat. Baza protejează unghia de pigmentul puternic al ojei, asigură o aderenta mai unită eficientă a lăcuilui la unghie, în timp ce top coatul conferă strălucire și rezistență.

Cuticula Oil

O manichiură cu adevărat profesionistă presupune și hidratarea cuticulelor. Pentru asta avem nevoie de ulei de cuticule. Acesta păstrează cuticulele sănătoase și le permite să crească frumos, pentru o manichiură perfectă.

Acestea sunt doar câteva dintre instrumentele și materialele necesare pentru a executa o manichiură. Altele pot include stampile pentru unghii, pentru a realiza modele cu precisie, sau diluant pentru ojă, care ajută la restaurarea consistenței ojei când aceasta s-a îngroșat.

Indiferent de instrumentele și materialele pe care alegeți să le utilizați, este esențial să le alegeți pe cele de calitate, care să vă permită să realizați o manichiură impecabilă, care să vă complementeze ținuta și să vă reflecte personalitatea în cel mai fidel mod.