Cred că majoritatea dintre voi sunteți conștiente că îngrijirea adecvată a părului începe de la nivelul scalpului. Șamponul și balsamul nu sunt suficiente pentru a oferi un păr frumos, îngrijit și sănătos. Prin urmare, astăzi vă voi spune câteva cuvinte despre tratamentele scalpului la care vă puteți expune părul acasă. Tratamentele pentru scalp, care sunt extracte din plante, sunt capabile să vă întărească în mod semnificativ foliculii părului. Permiteți-mi să vă arăt cele mai bune tratamente ale scalpului și cum să vă creați propriul elixir care întărește părul.

Ce este un tratament pentru scalp?

În primul rând, un pic de teorie. În cuvinte simple, un tratament pentru scalp este aplicarea unei loțiuni/balsam pentru scalp și păr pe pielea de pe cap.

Datorită faptului că este destul de fluid, un produs pentru tratamentul scalpului trebuie aplicat cu ajutorul unei seringi, a unei pipete sau a unei sticle cu pulverizator. Desigur, există aspecte mai caracteristice ale unei loțiuni pentru scalp înafara consistenței fluide. Un produs pentru tratamentul scalpului are și o compoziție unică. Majoritatea acestor produse sunt amestecuri de ierburi și extracte din plante, uneori combinate cu uleiuri naturale.

Produsele folosite pentru tratamentul scalpului trebuie răspândite pe scalp și apoi masate cu atenție în pielea capului. Această terapie combină rutina zilnică de îngrijire a scalpului/părului cu masajul delicat, ce conduce la îmbunătățirea circulației și oferirea hranei. De asemenea, atunci când ajutați nutrienții să penetreze scalpul într-un mod mai eficient, glandele sebacee încep să funcționeze mai bine, creșterea părului este stimulată și căderea părului este împiedicată. În mod firesc, fiecare tip de plantă utilizată în produs produce diferite efecte, cu toate acestea, scopul principal al tratamentului scalpului este de a întări foliculii și de a furniza scalpului nutrienții care îi lipsesc.

Beneficiile tratamentului scalpului

  • Hrănește scalpul
  • Secreția de sebum reglată
  • Creșterea creșterii părului
  • Reducerea subțierii părului
  • Furnizarea matricei de păr cu oxigen
  • Efecte intensificate ale altor produse de îngrijire a părului
  • Hidratează scalpul
  • Reducerea/eliminarea mătreții
  • Creșterea volumului părului

Ce tratament pentru scalp este bun pentru mine?

Un produs bun pentru tratamentul scalpului este acela care nu conține deloc substanțe sintetice. Rețineți că aplicați acest produs cosmetic pe toată lungimea părului (care este partea moartă a părului), precum și pe scalp, prin urmare, este evident că un astfel de produs trebuie să fie sigur și neiritant.

Iată sfatul meu, verificați mereu INCI-ul produsului înainte de a-l cumpăra. Evitați cu tot posibilul alcoolii deshidratați (nu ar trebui să fie acolo în primul rând!), siliconii grei și parabenii. Cu cât sunt mai multe substanțe naturale și lista de ingrediente este mai scurtă, cu atât este mai bună loțiunea scalpului. Aveți încredere în mine.

Cred că ar trebui să vă spun și faptul că există alcooli buni care creează un fel de portal pentru toți nutrienții. În plus, alcoolii buni încălzesc scalpul și stimulează fluxul sanguin. Acesta este modul în care produsul pe care îl utilizați pentru tratamentul scalpului este capabil să pătrundă mai repede și mai adânc în piele. Iată lista alcoolilor de care nu trebuie să vă fie frică: alcool acetilic, alcool behenilic, propilen glicol, alcool lanolinic, alcool laurilic, alcool miristilic, glicerină, sorbitol, alcool stearilic.

Când și cum ar trebui să folosesc tratament pentru scalp?

Există trei metode de efectuare a tratamentului scalpului. Totul depinde de preferințe și de loțiunea scalpului folosită. De exemplu, dacă doriți să vă expuneți părul unui tratament natural și preparat în casă, îl puteți face ori de câte ori doriți. Acest principiu nu se aplică produselor cumpărate din magazin pentru tratamentul scalpului, ceea ce este evident. Doar urmați instrucțiunile de pe ambalaj. Personal, aleg tratamentele pentru scalp făcute în casă și le aplic de obicei înainte de spălarea părului (masez loțiunea pe cap, o las să stea 30 de minute și mă spăl după aceea).

Tehnica alternativă constă în aplicarea unei loțiuni pentru scalp după spălarea părului. Practic, puteți efectua procedura atunci când părul este încă umed sau uscat cu prosopul. Astfel de tratamente ale scalpului sunt mai blânde. Nu necesită clătire.

A treia modalitate de a vă oferi un tratament pentru scalp este pe părul uscat. Acest lucru vă va proteja părul împotriva deteriorării și va hrăni pielea capului. În plus, este foarte posibil ca un astfel de produs să ridice părul și să mărească volumul. Prin urmare, îl puteți folosi în fiecare zi, deoarece este și un produs bun pentru coafat.

Cât timp ar trebui să-mi expun părul la tratamentul scalpului? Când încep să văd efectele?

Desigur, frecvența efectuării tratamentului scalpului este strict legată de starea părului. Cu cât părul este mai deteriorat, cu atât ar trebui să dureze mai mult tratamentul scalpului. În general, ar trebui să acordați atenție părului și nevoilor sale, verificați dacă puteți observa orice îmbunătățire a aspectului său. Obișnuiam să aplic loțiune pentru scalp întotdeauna înainte de spălarea părului și dimineața pe părul uscat. Apoi am redus frecvența la doar o dată pe săptămână, uneori chiar de două ori pe lună.

Cu toate acestea, ar trebui să subliniez aici o limită de timp. Amintiți-vă că tratamentul scalpului nu ar trebui să dureze mai puțin de 3-4 săptămâni. De asemenea, să nu vă simțiți descurajate dacă nu vedeți o îmbunătățire prea mare, deoarece câteva zile de tratament pentru scalp nu vor oferi rezultate uimitoare.

Cel mai bun tratament pentru scalp pentru o creștere mai rapidă a părului și a-i oferi hrană

Știu că s-ar putea să sune ca o placă stricată, dar din nou, acesta este un aspect destul de individual. Tratamentul scalpului care va funcționa pentru tine depinde de tipul și starea părului, cât de poros este, nivelul lui de deteriorare etc. Unele persoane sunt mulțumite de tratamentul cu ulei al scalpului pentru părul deteriorat, alții optează tratamentul scalpului pe bază de plante, iar alții vor să combată excesul de sebum, deci aplică loțiune pentru scalp cu ulei de jojoba sau chihlimbar.

Cred că ar trebui să menționez și faptul că, în cazul părului fin și predispus la deteriorare sau al părului tratat cu culoare, tratamentul pe bază de plante pe scalp ar putea fi inadecvat, deoarece astfel de produse de îngrijire a părului nu oferă doar o curățare dură, ci și pot lăsa părul mat. Prin urmare, ar fi mai benefic să căutați un fel de produse 2in1 – balsamuri și loțiuni – care intensifică culoarea părului. Aceasta poate fi loțiune de păr cu mușețel pentru părul deschis la culoare și tratament cu cafea pentru părul închis la culoare.

Și tu ești fană a tratamentelor scalpului? Ce produse preferi: cele făcute în casă sau cele pe care le găsești în magazine? Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *