Indiferent de sezon sau de moda actuală, ojele reprezintă un mod simplu de a adăuga un strop de culoare și stil unei ținute. Așadar, în acest articol vom vorbi despre oje și selecția culorilor.

Înțelegerea Culorilor

Pentru a alege culorile potrivite, trebuie mai întâi să înțelegem cum funcționează acestea. Toate culorile sunt formate din trei culori primare: roșu, galben și albastru. Combinând aceste culori obținem culorile secundare: portocaliu, verde și violet. Dar ce înseamnă aceasta pentru oja ta?

Contraste și Complemente

Culorile complementare sunt cele care se află direct opuse pe cercul cromatic, cum ar fi albastru și portocaliu, sau roșu și verde. Utilizarea acestor culori complementare poate crea un contrast puternic, care poate arăta foarte chic. Pe de altă parte, dacă auto-exprimarea ta este mai degrabă discretă, culorile vecine de pe cercul cromatic (cum ar fi albastru și verde, sau galben și portocaliu) se potrivesc subtil.

Selecția culorilor în funcție de tonul pielii

Alegerea culorii ojei în funcție de tonul pielii este un alt aspect la care poți să te gândești. Persoanele cu pielea caldă tind să se potrivească mai bine cu tonurile de roșu, portocaliu și galben, în timp ce cele cu pielea rece tind să se potrivească mai bine cu tonurile de albastru, verde și violet.

Oje în funcție de ocazie

Culoarea ojei poate depinde și de evenimentul la care participi. De exemplu, pentru un eveniment formal, alege nuanțe neutre sau păstelate. Pentru o petrecere, îți poți permite să experimentezi cu culori strălucitoare sau cu sclipici.

Trenduri actuale

În fiecare sezon, designerii de modă dau tonul pentru noile culori de trend. Prin urmare, este important să fim conștienți de aceste trenduri. În acest sezon, culorile pastelate și neon sunt foarte populare, precum și nuanțele de albastru și corai.

Dar, indiferent de trenul în modă, alege întotdeauna culoarea care ți se potrivește și te face să te simți bine! Nu uita, scopul principal al ojei este să te exprimi și să te distrezi.

Concluzie

Așadar, alege culorile care se potrivesc tonului tău de piele, ținutei tale și evenimentului la care participi. Fii încrezătoare și nu-ți fie frică să experimentezi! În cele din urmă, este vorba despre exprimarea personalității tale și despre a te simți bine în propria piele. Așa că alege ți se potrivește cel mai bine și bucură-te de frumusețea pe care ojele o pot aduce!