Bună dragi cititoare,
Sunt conștientă de faptul că celor mai mulți bloggeri le place să creeze aceste liste ultra-lungi cu reguli referitoare la lucruri precum: Ce puteți face, ce ar trebui să faceți, cum să combinați, cum să amestecați etc. pentru a obține un păr uimitor, frumos , superb și WOW. Am decis să abordez această problemă puțin diferit. Nu vă voi spune ce nu trebuie să faceți – astăzi nu se joacă la capitolul moralitate. În schimb, vă voi spune ce merită să introduceți în regimul zilnic de îngrijire a părului, pentru a abține un efect care te lasă cu adevărat CU GURA CĂSCATĂ. Să trecem la treabă!
DOAR 3: Moduri simple și dovedite de a te bucura de un păr uimitor
1. Definește-ți tipul de păr și îți voi spune…
… de ce are nevoie pentru a se pune pe picioare. Ceea ce vreau să spun este că odată ce afli tipul de porozitate a părului, vei ști ce substanțe trebuie folosite pentru a regenera firele și a-ți ajuta părul să rămână în această bună contriziune mult timp. Cred că unele dintre voi ați fost surprinse atunci când am menționat că părul este poros. Acest lucru poate fi comparat cu porii pielii, dar în păr este vorba mai mult de cuticule, sau așa cum unii oameni tind să le numească – țiglă de acoperiș. Acești „solzi” nu sunt altceva decât keratină.
Dacă părul tău este puternic și gros, nu este atât de predispus la daune și nici nu este afectat de astfel de lucruri aparent neimportante, precum umiditatea; dacă, în general, firele sunt perfect în regulă, dar se îngrașă prea repede, deci devin lipsite de volum – atunci părul tău are o porozitate scăzută. Astfel de păr are straturi de keratină „închise”, ce aderă ferm la firul de păr.
Uneori se întâmplă (de fapt, acest lucru se întâmplă majorității populației umane) ca aceste cuticule să se deschidă și, din păcate, părul începe să devină imposibil de gestionat, este ușor afectat de statică și umiditate, apar vărfurile despicate, are tendința de a se subția și nu este atât de strălucitor pe cât ți-ai dori – în acest caz părul tău are o porozitate medie.
În cele din urmă, atunci când părul tău este deteriorat, aspru și fragil, dacă nu vrea să crească, înseamnă că aceste cuticule sunt larg deschise și starea firelor este… mizerabilă. Așa pot descrie pe scurt părul cu porozitate ridicată.
Cunoașterea acestor trei tipuri de porozitate a părului este nucleul îngrijirii adecvate a părului. Practic, acestea sunt elementele de bază în ceea ce privește îngrijirea părului și alegerea produselor cosmetice.
După cum probabil ai ghicit până acum, diferite tipuri de păr necesită diferite substanțe nutritive – acest lucru este destul de logic. Prin urmare, află cât de poros este părul tău și apoi începe să oferi firelor de păr ceea ce au cu adevărat nevoie.
Cum se definește nivelul de porozitate a părului? Mulți bloggeri sfătuiesc să îți scufunzi părul într-un pahar cu apă, să aplici ulei de nucă de cocos, să pudrezi părul cu făină, etc. Funcționează, dar există o modalitate mult mai simplă de a face acest lucru… și nu vei murdări nimic cu grăsime… cel puțin pentru moment 🙂
Sfatul meu este să aplici doar un test simplu de porozitate a părului (de exemplu, https://nanoil.us/hair-porosity-test). Ți-am dat cel mai bun test pe care l-am găsit. Vei găsi acolo întrebări cu adevărat precise, fiecare cu trei variante de răspuns. Apasă și răspunde! Îmi place acest test, deoarece după rezultat sunt afișate și cele mai potrivite produse de îngrijire a părului. Iar dacă tot vorbim despre produsele de îngrijire a părului…
2. Alege uleiuri naturale de păr
Și aplică-le pe păr cât mai des posibil. Desigur, folosește uleiul care se potrivește tipului tău de porozitate a părului. De ce sunt bune aceste uleiuri lipsite de grăsime? În primul rând, se pare că acestea joacă în ton cu un anumit tip de porozitate a părului. În al doilea rând, constituenții lor chimici sunt vitamine, flavonoide, fitosteroli și acizi grași esențiali. În al treilea rând, vindecă părul obosit, regenerează și fixează firele de păr. În cele din urmă, uleiurile naturale pot oferi efecte similare laminării, ceea ce înseamnă că pot oferi strălucire părului.
Dar asta nu este totul, oameni buni!
În plus, uleiurile naturale de păr sunt capabile să prevină căderea părului, să combată mătreața, să aibă grijă de scalp, să stimuleze foliculii și să îmbunătățească creșterea părului. Mai mult, uleiurile naturale protejează părul împotriva factorilor care pot dăuna – raze UV, frig, vânt puternic, aer uscat, poluarea aerului, fum, fluxul de aer cald produs de un uscător de păr. Sună bine, nu-i așa?
În general, poți opta pentru un amestec de ulei (verifică-i componentele, pentru a te asigura că se potrivește tipului tău de porozitate a părului), sau doar un singur ulei. Apoi, îl poți folosi pe față, corp, mâini, unghii și în combinații cu alte produse de înfrumusețare. De exemplu, eu am ulei de argan (potrivit pentru aproape toate tipurile de păr, dar se potrivește și pielii mele de pe față) și ulei de jojoba (îl folosesc pentru a echilibra producția de sebum de pe scalp și față). Uneori amestec ambele uleiuri și creez un ser personalizat pentru a-mi trata părul și pentru a spori eficacitatea unei creme de față.
3. Aplică pe păr distilate pe bază de plante
Distilatele pe bază de plante sunt destul de populare în ceea ce privește îngrijirea feței și a corpului. Dar doar puțini știu că această apă naturală de flori poate fi și un spray de protecție a părului, ce poate fi utilizată și ca balsam al scalpului. O altă calitate minunată a distilatelor pe bază de plante este faptul că pot fi utilizate ca element constitutiv al produselor preparate în casă pentru păr și piele. De exemplu, dacă părul tău este deteriorat și uscat destul de mult, poți crea un spray de păr cu flori și ulei pe care să îl aplici peste firele de păr. Iată cum se prepară. Combină o lingură dintr-un ulei natural ales cu 100 ml distilat pe bază de plante (poți combina și mai multe distilate pe bază de plante, dacă vrei). În cazul în care ai părul super deteriorat, te sfătuiesc să utilizezi ulei de luminiță sau ulei de semințe de bumbac. După cum am menționat mai devreme, eu folosesc mai ales ulei de argan și ulei de jojoba, dar uneori îl înlocuiesc pe cel din urmă cu ulei de macadamia. Este grozav, ușor și pătrunde părul într-o clipită, fără să suprasolicite părul.
Nu știi ce distilat de plante să alegi? La început, optează pentru proprietățile universale și extrem de hrănitoare ale ierbei-osului. De fapt, dacă ești în căutarea unui antioxidant puternic care să-ți consolideze și părul, alege apa de trandafiri.
Și asta este tot ce voiam să spun. Aceste trei reguli simple vă vor îmbunătăți cu siguranță regimul zilnic de îngrijire a părului. Desigur, omit „regulile de aur”, precum: „nu folosiți placa de îndreptat părul” sau „nu vă culcați cu părul ud”, dar și „fiți blânde cu părul, nu trageți de el” etc. Sunt sigură că deja știați astfel de lucruri. Acum, vă părăsesc, astfel încât să puteți defini tipul de porozitate al părului și să adaptați produsele de îngrijire a părului la nevoile voastre de păr.
Noroc!
Lasă un răspuns