Mulţi ani de muncă intensă pentru aspectul meu, ore de testare a diferite produse şi mult, mult timp alocat diferitelor metode de aplicare a produselor cosmetice au dus la o concluzie uimitoare. Pentru mine, lucrul pe care vi-l voi dezvălui reprezintă esenţa îngrijirii părului cu produse cosmetice scumpe.

Deci, am descoperit
de ce produsele de păr scumpe nu funcţionează aşa cum ar trebui.

Se întâmplă mult prea frecvent să cumpărăm, de exemplu, un produs de top mult prea scump, cheltuim jumătate din banii din portofel şi tot ce obţinem este o dezamăgire amară (cu privire la efecte, desigur). Ce facem apoi? Ne luăm telefoanele mobile şi postăm recenzii depreciative despre acel produs şi îl evaluam drept un produs prost. V-a trecut vreodată prin minte că poate acel produs cosmetic este bun, însă noi suntem de vină?

Să nu mă înţelegeţi greşit, sunt departe de a generaliza, însă se întâmplă deseori să facem greşeli, deteriorăndu-ne părul fără să vrem. Apoi, chiar şi cele mai luxoase produse cosmetice nu sunt capabile să ne ajute. Mai ales atunci când le folosim în mod necorespunzător. Astăzi, aş dori să vă atrag atenţia asupra celor mai frecvente greşeli în îngrijirea părului, ceea ce se traduce în eficienţa produsului. Poate, urmând câteva sfaturi prezentate de mine, se va dovedi că cea mai scumpă mască de păr din colecţia dumneavoastră este, de fapt, super efcientă, în ciuda faptului că aţi aruncat-o deoarece nu aţi obţinut rezultate satifăcătoare.

În mod inconștient, diminuăm efectele celor mai scumpe produse cosmetice prin, de exemplu:

  • folosirea unui pieptene/unei perii care nu se potriveşte tipului nostru de păr;
  • expunerea frecventă a părului la temperaturi ridicate;
  • obiceiul de a dormi cu părul ud şi lăsat;
  • lăsarea cuticulelor părului deschise (ar trebui să utilizăm, de exemplu, un preparat cu adid după şamponare).

Ce ar trebui să facem pentru a intensifica acţiunea oferită de produsele cosmetice de îngrijire a părului?

Există câteva tehnici din cauza cărora produsele scumpe de păr nu funcţionează aşa cum ne promite producătorul. Cea mai importantă este limitarea factorilor adverşi care deteriorează condiţia părului imediat după folosirea unui produs cosmetic costisitor.

Observaţiile mele indică faptul că alegerea unui pieptene sau unei perii corespunzătoare este esenţială. Periile din plastic ieftine cu dinţi extrem de duri şi cu bile mici la vârfuri provoacă frecvent micro-deteriorarea suprafeţei firului de păr. Acestea nu sunt eficiente nici în cazul distribuirii uniforme a balsamurilor la nivelul părului şi nici nu permit o periere delicată a părului. În timp, părul devine fragil şi slăbit din cauza procedurilor agresive de periere. Drept consecinţă, această practică cauzează căderea excesivă a părului. Din acest motiv, alegerea periei de păr potrivite este un aspect crucial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *