Spuneți ”peeling” și vă gândiți fie la ”corp” sau la ”ten”. Am dreptate? Ei bine, există și alte zone ale corpului care pot fi expuse la acest tratament minunat de înfrumusețare, de exemplu, scalpul. Ce produse să alegem? Ce tip de peeling pentru scalp să alegem? Continuați să citiți postarea mea de astăzi pentru a afla cum să efectuați eficient și corect tratamentul de peeling la nivelul scalpului.

Ce este peeling-ul la nivelul scalpului?

În principiu, peeling-ul la nivelul scalpului nu diferă foarte mult de peeling-ul facial sau corporal. Puteți utiliza aceleași produse, acestea vor oferi aceleași beneficii și efecte. Scopul acestui tratament este de a îndepărta celulele moarte ale pielii, îmbunătăți eficacitatea glandelor sebacee și elimina excesul de sebum. Datorită acestei proceduri, părul va deveni mai sănătos, circulația sângelui va deveni mai rapidă, iar foliculii părului mai puternici.

Cine poate opta pentru peeling la nivelul scalpului?

În general, peeling-ul la nivelul scalpului este recomandat pentru toate persoanele care folosesc frecvent produse puternice de îngrijire și de stilizare a părului. În plus, peeling-ul la nivelul scalpului este recomandat și celor care doresc să intensifice efectele oferite de produsele naturale de îngrijire a părului. Acest tratament de purificare a scalpului este, de asemenea, ideal pentru persoanele care se confruntă cu păr gras la rădăcini și care doresc să reducă această problemă. Simplu spus, acest tratament eliberează porii pielii, îndepărtează sebumul, oxigenează scalpul și consolidează părul.

Tipuri de peeling la nivelul scalpului

În ceea ce mă privește, există două tipuri principale de peeling care se pot aplica la nivelul tenului/corpului și acestei pieli delicate a capului:

  1. Peeling mecanic la nivelul scalpului – celulele moarte ale pielii, sebumul. mătreața și alte impurități sunt îndepărtate prin frecarea scalpului cu un produs cosmetic care conține agenți abrazivi.
  2. Peeling enzimatic la nivelul scalpului – acest produs dizolvă legăturile celulare și îndepărtează celulele moarte ale epidermei împreună cu sebumul și impuritățile.

Peeling preparat acasă pentru scalp

Cele mai populare peeling-uri la nivelul scalpului preparate acasă sunt:

  • exfoliant de scalp cu cafea – amestecați câteva linguri de cafea măcinată în șamponul preferat. După cum bine știți, cafeaua are un efect de înviorare, ceea ce înseamnă intensificarea circulației sangvine. Aceasta, în schimb, rezultă în furnizarea foliculilor și pielii cu nutrineți și oxigen. Peeling-ul la nivelul scalpului pe bază de cafea nu trebuie aplicat pe părul deschis la culoare deoarece poate schimba nuanța părului. De asemenea, rețineți că îndepărtarea cafelei măcinate din păr poate dura ceva timp și este o procedură obositoare;
  • exfoliant de scalp cu sare – amestecați câteva linguri de sare grunjoasă în șamponul preferat. Acest tip de tratament pentru scalp oferă un efect antibacterian, ideal pentru persoanele cu scalp gras. Desigur, acest tip de peeling nu este recoamndat pentru persoanele a căror scalp este afectat de iritații sau leziuni;
  • exfoliant de scalp cu zahăr – amestecați în șamponul preferat câteva linguri de zahăr brun sau alb. Acest peeling pentru scalp preparat acasă este ideal pentru persoanele cu scalp sensibil. Avantajul imens al peeling-ului pe bază de zahăr este că se dizolvă rapid în apă caldă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *