Hei!

După cum probabil știți, modul în care depozitați cosmeticele este foarte important deoarece are impact asupra acțiunii, proprietăților și ingredientelor acestora. În definitiv, acestea acționează direct asupra condiției părului și pielii. De aceea, astăzi vă voi dezvălui cum îmi depozitez trei cosmetice: uleiul de cocos, uleiul de semințe de in și uleiul de măsline. Lectură plăcută!

Depozitarea corespunzătoare a uleiurilor

Uleiurile cosmetice, ca orice alte produse de îngrijire a părului, pielii și unghiilor, trebuie depozitate corect. De ce? Pentru a nu se altera, pentru a nu-și pierde proprietățile și pentru a nu deveni nocive pentru noi. De aceea, trebuie să asigurați produselor cosmetice condiții optime. Acestea nu trebuie expuse la lumină directă (naturală sau artificială), umiditate, temperaturi extreme sau aer. În caz contrar, uleiurile se alterează, capătă un miros neplăcut, își pierd culoarea și, cel mai grav, au un impact negativ asupra părului și pielii.

Cum se depozitează uleiul de cocos?

Uleiul de cocos este, de asemenea, considerat un ulei non-uscare, ceea ce înseamnă că este stabil la depozitare. Aceasta se datorează compoziției sale, care conține 80% acizi grași saturați. Prin urmare, uleiul de cocos poate fi depozitat atât în bucătărie, cât și în baie. Temperatura de topire este de 25 grade Celsius, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că se va topi. Este important să depozitați uleiul de cocos într-un borcan bine sigilat, ferit de umiditate sau lumină.

Cum se depozitează uleiul de semințe de in?

Uleiul de semințe de in este un ulei de uscare. Conține o mulțime de acizi grași polinesaturați, fiind astfel sensibil la acțiunea factorilor externi. De aceea, temperatura, aerului și locul de depozitare contribuie la descompunerea sa. Astfel, uleiul de semințe de in trebuie depozitat la umbră, într-un loc rece și uscat, de ex. în frigider. Rețineți că atunci când este depozitat, uleiul de semințe de in poate deveni tulbure – este un fenomen natural. Cel mai indicat este să-l consumați în termen de trei sau patru săptămâni.

Cum se depozitează uleiul de măsline?

Uleiul de măsline conține acizi grați mononesaturați și cantități mici de acizi grași saturați și polinesaturați. Din cauza acestui amestec, uleiul este sensibil la factorii externi. Merită subliniat că uleiul de măsline este un ulei non-uscare, astfel încât nu expiră. Totuși, are o dată de valabilitate, însă atunci când este depozitat corect, își va menține proprietățile pentru o perioadă îndelungată de timp. Factorii cei mai nocivi pentru uleiul de măsline sunt lumina și aerul, astfel încât trebuie depozitat într-un recipient întunecat din sticlă la temperaturi între 10-18 grade Celsius.