Este cam frig afara, nu-i așa? Cele care preferați mai degrabă vremea însorită decât frigul nu veți ieși azi din casă, corect? Poate că vă veți pregăti o cană de ciocolată caldă și vă veți relaxa 🙂 Asta este exact ce am făcut pentru a face și mai plăcută scrierea acestei postări 🙂 Și știți ceva? Am realizat că nu am scris încă niciun cuvânt despre îngrijirea părului iarna! Și acest aspect este extrem de important deoarece prin dezvoltarea unor obiceiuri bune de îngrijire a părului – și îngrijirea foliculilor de păr – veți obține un păr superb, iar așa-numita cădere sezonieră a părului nu vă va face nicio problemă. Și NIMIC nu face părului mai puternic și îi îmbunătățește aspectul mai rapid și mai eficient decât tratamentul de păr cu ulei. 

Tratamentul de păr cu ulei iarna: merită?

Desigur că da! Părul ar trebui tratat cu uleiuri indiferent de sezon. De fapt, o puteți face la orice oră din zi sau noapte, de câte ori doriți. În general, tratamentul de păr cu ulei poate fi efectuat o dată pe săptămână, dar dacă aveți părul deshidratat, deteriorat sau lipsit de rezistență, puteți aplica uleiuri naturale chiar zilnic.

Beneficiile tratamentului de păr cu ulei:

  • Protejează părul împotriva vremii reci, vântului puternic, aerului uscat.
  • Protejează părul împotriva smogului și poluării urbane.
  • Netezește cuticulele părului.
  • Îngrijește vârfurile părului.
  • Regenerează și repară structura internă a părului.
  • Îmbunătățește aspectul părului și adaugă strălucire.
  • Curăță scalpul.
  • Îmbunătățește microcirculația pielii și consolidează foliculii.
  • Stimulează creșterea părului.
  • Previne subțierea părului.

Tratamentul de păr cu ulei iarna: Cum să procedăm corect?

De fapt, nu există nicio diferență între tratamentul de păr cu ulei efectuat iarna, primăvara sau vara. Această procedură de îmbunătățire a părului este exact la fel indiferent de sezon. Folosesc un ulei (sau un amestec de uleiuri) care se potrivește porozității părului meu și condiției sale din prezent (cu cât părul este mai deteriorat, cu atât tratamentul trebuie să fie mai intensiv). Apoi, distribui uleiul la nivelul părului și scalpului – fac un masaj delicat la nivelul scalpului pentru a stimula fluxul sanguin, ceea ce este benefic și pentru foliculi (aceștia primesc mai mult ulei). Apoi, înfășor capul cu un prosop și aștept nu mai puțin de 30 de minute. La sfârșit, îmi spăl părul ca de obicei.

În ceea ce privește obiceiurile de îngrijire a părului iarna, încerc, de asemenea, să protejez vârfurile părului. Acestea sunt cele mai fragile părți ale părului, ceea ce nu este surprinzător dacă ne gândim că sunt și cele mai bătrâne. Vârfurile părului se deteriorează mai rapid deoarece au stat pe cap cel mai mult timp și sunt expuse permanent la factorii externi. Prin urmare, pentru a preveni despicarea vârfurilor, deteriorarea și deshidratarea, aplic o picătură sau două de ulei natural în palme și le masez la nivelul vârfurilor.

Ei bine, acest obicei nu doar protejează părul împotriva despicării, ci previne și efectul static care, presupun, afectează majoritatea femeilor în timpul iernii. Cu alte cuvinte, uleiurile naturale oferă părului mai multă rezistență la sarcina electrică negativă.

O altă idee care vă ajută să preveniți efectul static este să descucați părul cu o perie de lemn. Puteți folosi acest accesoriu și pentru a masa scalpul.

  • Aplicați uleiuri naturale în păr iarna?
  • Cât de des folosiți uleiuri naturale?
  • Cât de des efectuați tratamente de păr cu ulei?
  • Lăsați un comentariu! 🙂

Pupici!