Serul facial cu vitamina C este, după părerea mea, cel mai important cosmetic din toaleta mea. Cred că unele dintre voi veți fi de acord cu mine. În definitiv, efectele pe care un ser facial este capabil să le ofere, de piele mai luminoasă și mai netedă, fără riduri sau pete pigmentare, sunt spectaculare. Atunci când este stabilizată și oferită sub forma unui ser facial, vitamina C lasă pielea impecabilă. În decurs de o lună, tenul devine mai luminos, mai uniform și mai curat – trebuie doar să alegeți produsul potrivit și să-l aplicați zilnic. Dar care ser facial cu vitamina C este cel mai bun?

Această vitamina C absolut esențială în îngrijirea pielii

Vitamina C este unul dintre ingredientele cosmetice care a trecut prin numeroase teste clinice. Industria cosmetică a folosit această substanță nutritivă de ceva timp și încă este unul dintre cele mai comune ingrediente cu potențial imens. În mod interesant, nu există nicio alternativă la vitamina C, ceea ce înseamnă că această substanță nutritivă nu poate fi înlocuită cu nicio altă substanță. Nici efectele sale nu pot fi comparate cu cele oferite de alte substanțe. 

În plus, vitamina C s-a dovedit a fi potrivită pentru tenul de toate vârstele și toate tipurile. Această calitate incredibilă o face un ingredient cosmetic universal. Interesant de remarcat este că pielea are nevoie de această substanță nutritivă pentru a funcționa corespunzător și pentru a-și menține aspectul frumos. Și nu în ultimul rând, merită să reținem că noi, ființele umane, nu putem sintetiza vitamina C în organism. Aceasta înseamnă că trebuie să oferim pielii vitamina C, introducând, de exemplu, un ser facial cu vitamina C în ritualul de îngrijire a pielii. Aceasta este una dintre cele mai facile metode de a menține un nivel adecvat de vitamina C la nivelul pielii.

Proprietățile vitaminei C

După cum am menționat mai sus, vitamina C este o substanță cosmetică foarte puternică și eficientă. Este impresionant că datorită unei singure substanțe putem obține atât de multe beneficii pentru piele. Ce anume veți obține? Vitamina C:

  • este un antioxidant puternic care combate acțiunea radicalilor liberi
  • întărește pereții vaselor capilare
  • reduce roșeața facială
  • combate efectele adverse ale luminii UV (observație: cu cât pielea este mai expusă la lumina soarelui, cu atât nivelul de vitamina C scade mai rapid)
  • promovează transformarea celulară, reînnoind pielea
  • iluminează pielea și elimină petele pigmentare
  • stimulează producția de colagen, reducând lăsarea pielii
  • combate inflamațiile și reduce acneea
  • reglează producția de sebum

După cum puteți observa, vitamina C are o acțiune complexă. Și, pentru a obține acesta beneficii, vă recomand să optați pentru un ser facial eficient, îmbogățit cu această substanță nutritivă. Pentru a vă ajuta în această privință, vă voi prezenta serurile faciale care au funcționat pentru mine.

Topul serurilor cu vitamina C care oferă un ten luminos și curat

PRIMA OPȚIUNE: Nanoil, Vit. C Face Serum

Nanoil, Vit. C Face Serum

După ce am analizat lista de ingrediente, am știut că acest ser merită cumpărat. Conține 3-0 ethyl acid ascorbic care, în prezent, este cea mai bună formă de vitamina C. Pătrunde în straturile profunde ale pielii, îmbunătățind-o din interior. De asemenea, am observat că Nanoil Vit. C Face Serum conține un extract antioxidant de Punarnava. Această plantă originară din Asia este cunoscută pentru efectul său de iluminare și, precum vitamina C, lasă pielea mai uniformă și mai tânără. Apoi, am verificat cantitatea produsului și, spre surpriza mea, conține 1.69 fl. oz, ceea ce nu este deloc comun. Majoritatea serurilor faciale au o cantitate de 1 oz sau chiar mai puțin. Și mai interesant este că prețul produsului este foarte rezonabil. Astfel, oricine își poate permite Nanoil Vit. C Face Serum pentru a obține un ten cu aspect tânăr și odihnit, fără riduri sau imperfecțiuni. Dați-mi voie să mai adaug că puteți folosi acest ser înainte de aplicarea machiajului deoarece nu creează o senzație uleoasă la nivelul pielii.

mai multe informații: www.nanoil.ro

A DOUA OPȚIUNE: Obagi, Professional C Serum 20%

Obagi este o bijuterie, un ser pe care l-am iubit din toată inima și pe care l-am folosit foarte des. Chiar dacă mi-a satisfăcut toate nevoile pielii, am plâns un pic de fiecare dată când a trebuit să-l cumpăr – costă foarte mult! Știu că Obagi Professional C Serum 20% nu conține cea mai recentă formă de vitamina C, însă cumva, este capabil să ofere rezultate uimitoare. După părerea ea, oferă pielii un aspect mai frumos, așa că nu am de ce să mă plâng. Serul este potrivit pentru  toată lumea, inclusiv pentru cele cu ten matur. Conținând o doză imendă de antioxidanți, acest ser iluminator este eficient în întârzierea procesului de îmbătrânire. Am aplicat Obagi Professional C Serum 20% înainte de culcare deoarece mi s-a părut că formula este un pic greoaie. Dar la trezire, tenul meu era întotdeauna neted, odihnit și strălucitor. Pentru mine, Obagi Professional C Serum 20% este un ser facial foarte bun care oferă o doză mare de vitamina C.

A TREIA OPȚIUNE: Ole Henriksen, Truth Serum

Corectați-mă dacă greșesc, însă Ole Henriksen nu este o marcă foarte renumită, nu-i așa? Și este păcat deoarece oferă produse cosmetice foarte bune, în special Truth Serum. Deși nu conține cea mai bună formă de vitamina C, reușește să ofere rezultatele promise. Din păcate, nu este ieftin. Dacă vă gândeați că serul este mai scump decât altele deoarece oferă o cantitate mai mare de produs, veți fi dezamăgite. Ole Henriksen Truth Serum este comercializat într-un recipient obișnuit de 1 oz. Dar să ne concentrăm pe aspectele pozitive! Veți adora acest ser pentru doza imensă de colagen care reduce ridurile și întârzie procesul de îmbătrânire. Aloe lasă pielea hidratată și hrănită. Extractul de portocală revitalizează pielea și facilitează transformarea celulară. Aplicarea regulată reînnoiește pielea, oferindu-i un aspect perfect.

A PATRA OPȚIUNE: La Roche-Posay, Pure Vitamin C

Acesta este un ser iluminator accesibil care vizează pielea ternă, cu aspect obosit. Serul facial La Roche-Posay Pure Vitamin C redă strălucirea pielii și nu are nevoie de mult timp pentru a face asta. Conține o doză mare de vitamina C pură (din păcate, nestabilizată). De asemenea, include acid salicilic care promovează transformarea celulară, precum și un ingredient unic: peptidele neuroseNsine, care au rolul de a întârzia procesul de îmbătrânire, îmbunătățind elasticitatea pielii și ameliorând iritațiile. Îmi place consistența sa plină de prospețime, non-uleioasă. La Roche-Posay Pure Vitamin C se absoarbe destul de rapid în piele, mărind vizibil nivelul de hidratare.

Există și alte seruri faciale iluminatoare pe care vă recomand să le încercați?

Pentru moment, acestea sunt toate serurile faciale iluminatoare care, după părerea mea, sunt cele mai eficiente în îmbunătățirea aspectului pielii. Cred că, de asemenea, vă pot sugera să încercați serurile cu vitamina C oferite de Sesderma, The Ordinary și Drunk Elephant. Știu că multe utilizatoare adoră aceste produse, însă pe mine nu prea m-au ajutat.

Aveți un ser facial cu vitamina C preferat?