Hei, fetelor!

Postarea de astăzi va fi una scurtă. Voi aborda problema tratamentelor favorabile şi nefavorabile pentru păr. Cu alte cuvinte, vă voi spune cum să vă trataţi părul pentru ca acesta să vă spună „mulţumesc” printr-o creştere rapidă şi un aspect frumos. De asemenea, reţineţi că părul poate avea şi zile mai rele şi indiferent de cât efort putem în stilizare, acesta, pur şi simplu, nu vrea să arate bine. Daţi-mi voie să vă spun ce puteţi face pentru a vă ajuta părului să arate „întotdeauna bine”.

1. Părului nu-i place să fie supraîncărcat…

… cu produse cosmetice de stilizare. Spumele, gelurile, spray-urile, cremele de stilizare, loţiunile şi acele geluri de îndreptare, aranjare şi netezire contribuie la îngreunarea părului mai devreme sau mai târziu. Drept consecinţă, micromoleculele din compoziţia şampoanelor, balsamurilor şi uleiuilor nu au nicio şansă de a hrăni părul şi acest lucru este valabil atât pentru structura internă, cât şi pentru suprafaţa firului de păr.

Soluţie: spălaţi bine părul. Încercaţi să găsiţi un şampon cu agenţi puternici de curăţare pentru spălarea părului o dată pe săptămână. De asemenea, părul dumneavoastră vă va fi recunonscător dacă este tratat cu un şampon delicat, natural, cu o listă scurtă de ingrediente. Părul dumneavoastră va aprecia, cu siguranţă, asta.

2. Părului nu-i place să fie deshidratat…

… din cauza produselor cosmetice cu conţinut de alcool cu catenă scurtă. Mai exact, acestea sunt alcoolul denaturat, etanolul şi izopropanol, pentru a menţiona doar câteva. În plus, părul are un alt inamic declarat, sau chiar doi inamici, şi anume foehnul şi soarele. Aceşti factori contribuie la pierderea de apă. Prin urmare, pentru a nu perturba bariera hidro-lipidică, citiţi soluţia de mai jos.

Soluţie: oferiţi părului glicerină, miere, pantenol, aloe, acid hialuronic ş fructoză.

3. Părului nu-i place să fie lipsit de proteine…

… şi, în egală măsură, nu-i place să fie supraîncărcat cu proteine. Îngrijirea părului este arta de a alege substanţe de care părul are nevoie pentru a creşte sănătos şi de a nu supraîncărca părul cu acestea.

Soluţie: menţineţi un echilibru în îngrijirea părului şi nu utilizaţi în exces produse cu cheratină. În schimb, utilizaţi uleiuri naturale. Datorită acestora, părul va obţine o doză potrivită de hrănire, hidratare şi consolidare. Veţi fi surprinse de rapiditatea cu care părul îşi va recăpăta aspectul superb.

După cum puteţi observa, vă puteţi transforma aspectul părului chiar astăzi- doar încercaţi să urmaţi aceste trei reguli uşoare. Simplu? Bineînţeles că este simplu! 🙂 Multă baftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *