Indiferent dacă vă pregătiți pentru o ocazie specială sau pur și simplu doriți să vă îmbunătățiți aspectul de zi cu zi, aplicarea perfectă a machiajului poate fi o sarcină descurajantă. Dar ați putea fi surprinși să aflați că puteți obține rezultate de machiaj profesionist chiar la dvs. acasă, folosind produsele dvs. preferate.

Importanța pregătirii tenului

Obținerea unui machiaj perfect începe cu pielea. Pregătirea adecvată a tenului este esențială pentru a asigura că machiajul dvs. va dura mai mult și va arăta mai bine.

Începeți prin curățarea tenului cu un demachiant blând, aplicați un toner pentru a echilibra pH-ul pielii și hidratați cu o cremă care se potrivește tipului dvs. de piele. După ce ați aplicat crema, așteptați câteva minute pentru ca aceasta să fie complet absorbită în piele înainte de a aplica machiajul.

Alegerea corectă a produselor de machiaj

Alegerea corectă a produselor de machiaj este la fel de importantă ca și pregătirea pielii. Pentru fondul de ten, alegeți o formulă care să se potrivească tipului dvs. de piele și care să corespundă perfect nuanței dvs. naturale a tenului. Pentru a aplica fondul de ten, puteți folosi o pensulă, un burete de machiaj sau degetele, în funcție de preferințe.

Tipuri de machiaj de zi și de seară

Pentru machiajul de zi, alegeți culori neutre, cum ar fi nuanțe de bej, maro sau piersică. Pentru machiajul de seară, puteți alege culori mai îndrăznețe și mai strălucitoare, cum ar fi roșu, purpuriu sau albastru.

Obținerea unui smokey-eye perfect

Smokey-eye sau ochiul afumat este un clasic atemporal care poate fi creat cu ușurință acasă. Începeți aplicând o bază de machiaj pe pleoape pentru a îmbunătăți durata și intensitatea culorii. Aplicați o nuanță neutră peste toata pleoapa, adăugați apoi o culoare mai închisă în pliul pleoapei și estompați bine. În final, aplicați o nuanță iluminatoare sub sprâncene și în colțurile interne ale ochilor pentru a adăuga definiție.

Tehnica contouringului

Contouringul este o metodă excelentă de a sculpta și a evidenția trăsăturile feței. Pentru a realiza acest lucru, aveți nevoie de un bronzer sau de un fond de ten cu câteva nuanțe mai închis decât tenul dvs. Pentru a aplica bronzerul, urmați linia pomeților, tâmplelor și a liniei mandibulei. În final, aplicați un iluminator pe vârful pomeților, pe puntea nasului și pe arcul lui Cupidon pentru a adăuga strălucire.

Gândește-te la machiaj ca la o formă de artă — fiecare persoană este un tablou în sine și este important să te exprimi și să te simți încrezător în propriul tău corp. Cu exersare și cu produsele potrivite, poți face machiajul ca un profesionist drept la tine acasă!