Metode de tratare a cearcănelor

În ultimul timp, DIN PĂCATE, m-am confruntat cu problema pielii lăsate şi cearcănelor apăruteîn zona ochilor. Modul meu de lucru neregulat, sarcinile suprasolicitante şi problemele de somn au cauzat evidenţierea acestor imperfecţiuni ale pielii. Cred că arăt de parcă am alergat la maraton şi este dificil de camuflat această oboseală cu ajutorul unui machiaj obişnuit.

Oboseala şi somnul insuficient, ambele vizibile pe faţa mea, pot fi minimalizate. Am învăţat câteva metode eficiente prin care pot reduce inflamaţiile, oferind tenului un efect delicat de luminozitate. Doar cu ajutorul acestor metode am reuşit să evit aplicarea anticearcănelor pentru a camufla cearcănele sau purtarea ochelarilor de soare pe parcursul întregii zile.

METODELE MELE DE TRATARE A CEARCĂNELOR

Cuburile de gheaţă

Cea mai bună metodă de combaterea a inflamaţiilor este frigul. Cred că majoritatea avem cuburi de gheaţă în frigider, doar în caz că simţim nevoia de a bea ceva rece. Prin urmare, cea mai bună metodă de a reduce vizibilitatea pungilor de sub ochi este masarea zonei cu cuburi de gheaţă. Luaţi două cuburi de gheaţă, unul pentru fiecare parte, aplicaţi la nivelul pielii şi masaţi circular. Masajul rece m-a ajutat de multe ori la eliminarea aspectului obosit al tenului.

Alternativ: linguri reci

Dacă nu aveţi la dispoziţie cuburi de gheaţă, puneţi la congelator două linguriţe. La nivelul pielii, metalul răcit va oferi relaxare, ca un pachet perfect răcit după trezire.

Felii de măr

Acest fruct conţine acid malic, cu proprietăţi hidratante şi calmante, oferind, în acelaşi timp, luminozitate pielii. O compresă rapidă cu felii de măr (puteţi, de asemenea, utiliza măr răzuit) va ajuta cu succes la reducerea cearcănelor inestetice. Aplicaţi feliile de măr la nivelul ochilor timp de 20 de minute pentru a beneficia de un aspect plin de luminozitate şi prospeţime.

Castravete proaspăt

Sunt sigură că această metodă vă este cunoscută din filme şi reclame. Am în minte această imagine a unei femei cu mască cosmetică şi felii de castraveţi în zona ochilor. De ce? Castravetele proaspăt este alcătuit, în principal, din apă, ceea ce conferă pielii hidratare. În plus, conţine antioxidanţi, care reduc tumefierile, calmează iritaţiile şi regenerează pielea din zona ochilor.

Alternativ: felii de cartof crud

Pliculeţele de ceai

Nu aruncaţi pliculeţele de ceai negru sau verde după fierbere. Acestea pot fi utilizate sub formă de comprese pentru a ameliora pielea obosită şi ternă de sub ochi. Aplicaţi un plic de ceai la nivelul ochilor şi lăsaţi să acţioneze timp de 15-30 de minute. Merită să specificăm că acesta conţine două substanţe foarte importante pentru piele: cofeină şi tanin. Aceste două ingrediente au rolul de a tonifica şi de a uniformiza culoarea pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *