Mă întrebați frecvent care sunt măștile mele preferate de păr și se întâmplă să am trei. Acestea au un lucru în comun – fiecare conține cheratină. Atunci când cumpăr produse de păr, adaug, de obicei, și câteva produse pe bază de cheratină în coș. Fiecare tip de păr are nevoie de acest ingredient. Indiferent facă aveți părul deteriorat sau sănătos – cheratina are un efect benefic. Continând să citiți, veți descoperi măștile de păr cu cea mai bună acțiune pe care le-am încercat până în prezent. 

Toate tipurile de păr au nevoie de cheratină?

S-a dovedit că firul de păr este alcătuit din 80% cheratină. Când cantitatea de cheratină scade, părul devine tern, deshidratat și predispus la deteriorare. Doar produsele bogate în acest ingredient pot ajunge în straturile profunde ale firului de păr pentru a acoperi acest deficit. Aplicarea regulată a unor astfel de cosmetice redă strălucirea, finețea și rezistența, dar mai ales repară structura părului. De asemenea, acest ingredient asigură protecția părului împotriva tuturor tipurilor de deteriorare (procesare chimică sau leziuni mecanice). Prefer să folosesc măști pe bază de cheratină, nu balsamuri, deoarece acestea sunt mai intense și chiar au efect asupra aspectului și sănătății părului.

Cum folosesc măștile de păr cu cheratină?

Mai întâi, îmi spăl părul ca de obicei și, rețineți asta, mă asigur întotdeauna că elimin excesul de apă cu un prosop – astfel, masca rămâne în păr în loc să se scurgă. Apoi, distribui uniform masca în păr (de la jumătatea lungimii spre vârfuri) și, dacă am suficient timp, pieptăm părul pentru o distribuire mai bună. După zece minute, folosesc apă călduță pentru a îndepărta produsul din păr. Cred că aplicarea unei măști cu moderație este crucială deoarece o cantitate mică este suficientă, în timp ce excesul de produs supraîncarcă și duce la îngrășarea părului. Nu este efectul pe care ni-l dorim, nu-i așa? Am făcut această greșeală o dată sau de două ori, apoi mi-am dat seama ce cantitate este suficientă la o aplicare.

Nanoil Keratin Hair Mask

Nanoil Keratin Hair Mask

Această mască este bogată în cheratină – este ingredientul principal, nu doar suplimentar. Nanoil câștigă puncte în plus pentru asta! Produscătorul a inclus cheratină hidrolizată, care are molecule mici. Acestea asigură pătrunderea cu ușurință a cheratinei în păr. Astfel, deteriorarea este reparată în cel mai scurt timp. Un compus suplimentar – pantenolul – oferă părului mai multă rezistență, dar și o hidratare perfectă. În plus, oferă părului netezime și catifelare și o strălucire incredibilă. Nanoil Keratin Hair Mask asigură o stilizare ideală a părului și de aceea este produsul pe care îl utilizez cel mai des. 

Masca Nanoil este cel mai multifuncțional produs pe care l-am folosit vreodată. Este ușor de aplicat. O las să acționeze în păr 3 sau 20 de minute – nu-mi îngreunează niciodată părul. Veți obține un recipient de 300 ml de produs la un preț foarte bun. Dacă doriți să aflați mai multe, vizitați www.nanoil.ro. Eu o cumpăr de pe website.

Moroccanoil Restorative Hair Mask 

Diferite uleiuri au un efect benefic asupra părului meu. Uleiul de argan este caracteristic produselor Moroccanoil și este inclus și în această mască. Moroccanoil Restorative conține, de asemenea, proteine de cheratină și unt de shea. Nu o folosesc la fiecare spălare a părului, doar o dată pe săptămână. În caz contrar, îmi supraîncarcă părul. Am adorat mirosul produsului încă de la început. Rămâne în păr toată ziua. Și efectele m-au uimit. Mi-a hidratat rapid părul. După un timp, mi-am dat seama că are și efect de hrănire, în plus, părul devine mai puternic. Din păcate, nu reduce elecrizarea. Moroccanoil Restorative Hair Mask este densă și este nevoie de o cantitate mare pentru a acoperi părul în întregime. Chiar dacă o folosesc la șapte zile, se consumă destul de repede.

Lanza Keratin Healing Oil Hair Masque

Am o prietenă coafeză care mi-a recomandat Lanza Keratin Healing Oil Hair Masque. O puteți găsi cu ușurință pe net. Îmi place, în primul rând, datorită efectului intens de netezire și de facilitarea a stilizării chiar și a părului extrem de electrizat. Aplicarea regulată chiar mi-a reparat părul, ceea ce se datorează, cu siguranță, proteinelor de cheratină. Produsul conține Complexul Phyto IV, care hidratează părul în profunzime. Totuși, mi-aș dori ca efectul să apară mai rapid. Dacă doriți ca produsul să acționeze, trebuie să așteptați mult timp și să aplicați masca frecvent, preferabil după fiecare spălare. Totuși, răbdarea merită deoarece Lanza Keratin Healing Oil Hair Masque chiar transformă părul. Din păcate, a trebuit să folosesc două recipiente pentru a obține un rezultat! Dacă nu vă sperie prețul, încercați-o, dar nu cred că este imbatabilă, cred că există măști mult mai ieftine pe piață care acționează la fel de incredibil (și mai rapid!).

Vă rog să-mi spuneți numele măștilor voastre preferate de păr pe bază de cheratină. Abia aștept să încerc noi produse!<3