Arta complexă a machiajului rămâne dincolo de abilităţile multor femei. În ciuda aplicării machiajului în fiecare zi, atingerea perfecţiunii nu este un obiectiv uşor. Care sunt greşelile de machiaj pe care le comitem în mod frecvent?

Mă consider norocoasă pentru abilităţile mele manuale şi îmi place să desenez, prin urmare, transpunerea acestora în efectuarea machiajului nu este o problemă. Omogenizarea fardurilor de ochi sau crearea unor linii simetrice este ca o plimbare în parc pentru mine.

Din păcate, nu toată lumea este la fel de norocoasă şi, pentru multe femei, crearea unui machiaj perfect este un obstacol imposibil de trecut. Continuăm să comitem aceleaşi greşeli de machiaj, în ciuda faptului că, în prezent, sunt menţionate şi dezbătute aproape peste tot.

Vă prezint aici care sunt (după părerea mea) 3 dintre cele mai frecvenete GREŞELI DE MACHIAJ. Vă faceţi vinovată de comiterea lor? Dacă da, este timpul să vă opriţi! 🙂

Greşeala 1. Machiajul pe întuneric

Înţeleg foarte bine acest lucru, deoarece se întâmplă ca deseori să ne pregătim de plecare la serciviu când încă este întuneric şi mohorât afară şi suntem încă somnoroase. În orice caz, aceasta are un impact negativ asupra folosirii pensulelor şi paletei de conturare. Vă încurajez să investiţi într-o lumină artificială de calitate superioară pe care să o plasaţi deasupra oglinzii (cel mai bine în apropierea acesteia). O lumină insuficientă lasă impresia că machiajul nu este suficient de intens, când, de fapt, în lumina naturală a soarelui, acesta va apărea, cel puţin — nenatural. Doamnelor, aplicaţi întotdeauna machiajul în baie sau la masa de toaletă, în faţa unei oglinzi mari şi bine iluminate.

Greşeala 2. Aceeaşi nuanţă de fond de ten tot timpul anului

Auziţi despre asta rar, însă este foarte important. Majoritatea femeilor folosesc aceeaşi nuanţă de fond de ten, anticearcăn şi pudră pe tot parcursul anului, ceea ce reprezintă o mare greşeală. Ştiţi foarte bine că nuanţa tenului se schimbă în funcţie de sezon. În timpul verii, sunteţi bronzate, pielea este mai închisă la culoare, în timp ce iarna, pielea devine mai palidă. Vă sugerez că luaţi în considerare acest aspect şi să aveţi cel puţin două nuanţe de fond de ten pentru iarnă şi vară, deoarece utilizarea aceleaşi nuanţe poate duce la apariţia efectului de mască şi la o diferenţă vizibilă între culoarea feţei şi cea a gâtului.

Greşeala 3. Utilizarea de produse cosmetice expirate

Pare absurd că trebuie să scriu despre asta. În orice caz, adevărul vă poate surprinde — folosim frecvent produse cosmetice expirate sau nu suntem conştiente de acest lucru. Nu acordăm foarte multă atenţie datei de expirare a cosmeticelor sau semnului PAO. Din păcate, aceasta are un impact şi asupra calităţii machiajului. Aplicarea unui fard de ochi nefolosit de trei ani sau a unui fard de obraz găsit pe fundul trusei de machiaj este primul pas către un machiaj inestetic şi, în cel mai rău caz, către apariţia iritaţiilor sau reacţiilor alerice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *