Bună! 

Din ce în ce mai multe persoane folosesc cosmetice naturale, evitând produsele pe bază de substanțe sintetice. Unul dintre aceste produse este șamponul fără SLS. De ce este mai bun și de ce îl prefer? Citiți mai departe pentru a afla mai multe detalii.

Șamponul natural vs șamponul din drogherii

Șamponul natural curăță delicat scalpul și părul datorită conținutului lipsit de substanțe agresive atât de comune în produsele din drogherii. În plus, conține ingrediente nutritive precum vitamine, minerale și extracte de plante. Șamponul natural elimină toate impuritățile, fără a provoca iritații și fără a deteriora părul și scalpul. Pe de altă parte, cosmeticele din drogherii au o acțiune foarte intensă și deschid cuticulele părului, ceea ce poate duce la deteriorarea sau chiar schimbarea porozității părului. Efectul? Părul își pierde netezimea, strălucirea naturală, devine electrizat și plin de șuvițe rebele. Mai mult decât atât, șamponul din drogherii poate contribui la apariția mătreții.

Ingredientele din șampon: cele benefice și cele nocive

Dacă doriți să alegeți un șampon foarte bun, evitați următoarele substanțe:

  1. SLS, SLES – detergenți cu acțiune agresivă. Acestea pot provoca prurit, înroșire, căderea părului și creșterea secreției de sebum;
  2. Siliconii – creează o barieră de protecție în jurul firului de păr care nu permite prafului să pătrundă în păr. Din păcate, fac imposibilă pătrinderea ingredientelor nutritive. În plus, îndepărtarea siliconilor din păr este dificilă.

Dacă doriți o îngrijire naturală a părului, încercați produse pe bază de aloe, ceramide, glicerină, vitamina B5 și uleiuri. Toate aceste substanțe hrănesc, hidratează, calmează și îngrijesc părul.

Cum se folosește șamponul natural fără SLS?

Nu veți întâmpina dificultăți în aplicarea acestui produs. În principiu, îl folosiți în același mod în care utilizați orice alt șampon. Luați o cantitate mică de produs și amestecați cu apă, aplicați în păr, masați părul și scalpul câteva minute, apoi clătiți. Este important să clătiți toată spuma temeinic. Dacă este necesar, repetați procedura o dată sau de două ori. 

Voi folosiți șampoane naturale fără SLS și SLES?