Cunoști acest scenariu? Folosești produse cosmetice super-avansate, produse de încredere, măști scumpe sau uleiuri de păr, dar părul încă arată… rău? Nu poți observa nicio îmbunătățire, chiar dacă ai foarte mare grijă de coafură? Aspectele greșite ar putea fi activitățile de zi cu zi la care nu ești atentă. De aceea, în loc de un ghid pentru îngrijirea părului, am venit cu un ANTI-GHID. Citește cum să nu ai grijă de păr și topul lucrurilor pe care le urăște coafura.

5 lucruri pe care părul tău le urăște

1. Placa de păr, ondulatorul și alte articole fierbinți

Parului nu-i place căldura. Este ca iadul: doar 40 de grade Celsius sunt dăunătoare pentru firele de păr, lăsându-le fără apă. Când vine vorba de îndreptare, acestea ating peste 200 de grade… ceea ce înseamnă legături disulfidice rupte în structurile interioare ale părului – un păr distrus nu poate fi reconstruit. Evită ondulatoarele încălzite, plăcile de îndreptat și alte articole fierbinți așa cum eviți ciuma. Dacă trebuie să le folosești în mod ocazional, nu uita de protecția împotriva căldurii.

2. Unele tratamente de păr „cool” din salon

Lista neagră este scurtă, dar include doar „vedete”:

albire, colorare, creț permanent, îndepărtarea culorii, extensii de păr. Feriți-vă de oricare dintre ele. Desigur, nu se interzice colorarea părului, dacă ne amintim de un tratament de condiționare profundă într-un salon și despre îngrijirea zilnică adecvată a părului.

3. Daune mecanice

Pur și simplu periatul excesiv, trasul de păr, uscarea dură cu prosopul, părul frecat de o pernă – chiar și aceste lucruri cu aspect nevinovat pot provoca daune. Toate par inocente, dar atunci când sunt repetate zilnic, provoacă daune structurilor exterioare ale părului. Cea mai mare infracțiune din această categorie implică dormitul cu părul umed – este o greșeală uriașă care duce rapid la deteriorare și părul îngrozitor. În plus, cunoașteți aspectul de dimineață: fire de necontrolat, părul asemănător paiului. Încercați să remediați greșeala și anume, periați-vă părul cu atenție, începând cu vârfurile și urcând treptat pentru a evita nodurile și încurcăturile. Pentru a desface părul umed, folosiți un pieptene cu dinți largi și nu uscați cu prosopul. În schimb, stoarceți pur și simplu excesul de apă.

4. Factori externi

Da, știu, sunt conștientă de faptul că nu putem evita frigul, vântul puternic sau lumina puternică a soarelui care dăunează părului într-un ritm accelerat, incl. foliculi de păr. Factorii externi ne dau mari bătăi de cap. De aceea, protejarea părului împotriva razelor solare, a radiațiilor UV dăunătoare și a temperaturilor cu minus este foarte importantă. Fete și băieți, doamne și domni, să vă protejați mereu coafurile, deoarece acestea sunt amenințate suplimentar de poluarea aerului și de fumul din zilele noastre. Vara și iarna, nu uitați de pălării și alegeți spray-urile de protecție sau uleiurile de păr. Puneți un umidificator în casă iarna, deoarece aerul uscat datorat încălzirii centrale are un efect negativ atât asupra părului, cât și asupra pielii.

5. Apă

Pare atât de nevinovată…. Apa vă poate dăuna părului dacă este grea, iar mineralele se acumulează pe păr, făcându-l rigid și deshidratându-l. Știu că sună paradoxal, dar este adevărat și am aflat asta când eram în vacanță și am avut șansa să mă spăl pe păr cu apă mai delicată. S-a dovedit că apa era tragică în orașul meu natal și habar nu aveam despre asta. Dacă doriți să reduceți efectul nociv al apei de la robinet, folosiți apă fiartă plus oțet pentru clătirea finală. În acest fel, faceți părul mai moale și mai strălucitor, plus pH-ul scalpului este echilibrat. Bineînțeles, trebuie să vă feriți și de clorul din apa piscinei, deoarece acesta agravează dramatic starea părului.

Cam asta este tot. Acum gândiți-vă care dintre factorii menționați mai sus are un efect negativ asupra părului vostru și faceți tot posibilul pentru a minimiza pierderile. Aveți grijă de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *