Dacă nu este în mediul online, nu există. Este adevărat? Bineînţeles că nu. Însă, când produsele mele de frumuseţe eşuează, iar coafeza mea nu ştie ce să facă cu părul meu, apelez la unchiul Google. Tot ce trebuie să faceţi este îl întrebaţi despre problema cu care vă confruntaţi. Sa-l verificăm!

Cum putem preveni apariţia părului crescut sub piele?

Multe femei se confruntă cu această problemă. Tot ce trebuie să faceţi este să exfoliaţi pielea înainte de orice sesiune de epilare. Folosesc cele mai ieftine produse de farmacie sau un exfoliant DIY – zahăr, miere şi suc de lămâie. În timpul tratamentului, folosesc o perie de corp pentru a elimina celulele moarte. În plus, masajul cu peria măreşte fluxul sanguin, tonifică pielea şi elimină petele pigmentate. Astfel, elimin celulele moarte ale pielii care blochează foliculii de păr, ‘reţinând’ părul în interiorul pielii. Dacă vă confruntaţi cu aceeaşi problemă, puteţi încerca încă o metodă. Aplicaţi un prosop cald pe picioare sau faceţi o baie caldă. Părul va deveni mai moale, iar foliculii se vor ridica. Exfolierea şi epilarea părului vor deveni mult mai uşoar de efectuat.

Este posibilă epilarea permanentă a părului?

Nu permanent, dar, din fericire, există un tip de epilare care permite obţinerea unei pieli netede timp de câteva luni. Mă refer la laser. Lumina emisă de dispozitiv deteriorează bulbii de păr şi foliculii. Efectul? După câteva sesiuni, pielea este lipsită de păr, iritaţiile dispar imediat. Tratamentul cu laser este cel mai eficient în cazul firului de păr gros şi închis la culoare. M-am hotărât să apelez la această procedură şi am spus la revedere tuturor aparatelor de ras, spumelor şi cremelor de epilare. Am lăsat doar o metodă de epilare (pentru orice eventualitate).

Cum se îngrijeşte părul uscat, fragil şi deteriorat?

M-am confruntat şi eu cu această problemă. Acum câţiva ani, părul meu era extrem de uscat, tratat excesiv şi static după fiecare periere şi electrizat în zilele ploioase. Primul pas a fost de a arunca produsele cosmetice puternice de curăţare şi de a cumpăra produse hidratante şi reparatorii. Măştile de păr şi balsamurile acţionează minunat pentru mine. Am efectuat tratamente cu ulei pentru păr o dată pe săptămână şi am renunţat la îndreptarea şi uscarea cu foehnul a părului; acum, le efectuez din când în când. Aplic un ser special pentru tratarea vârfurilor părului. Vara, aleg produse cosmetice cu SPF şi port pălării frumoase.

Şi dumneavoastră, doamnelor? Ce îl întrebaţi pe unchiul Google? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *