Vacanța de vară, ah, vacanța de vară! Ce timp frumos! Lumina soarelui ne mângâie pielea, apa de mare ne spală corpurile și nisipul ne încălzește picioarele. Îmi place să-mi petrec timpul pe plajă și sunt sigură că știi la ce mă refer, deoarece există un motiv pentru care plajele sunt pline de oameni care stau la soare.

Din păcate, părului nostru nu-i place să facă plajă pentru că nu-i place soarele. Razele UV – indiferent dacă sunt puternice sau nu – au mereu o influență deteriorantă asupra firelor noastre de păr. Prin urmare, este timpul să învățăm ce face soarele părului nostru.

În principal, aș dori să te sfătuiesc în privința modului de protejare eficientă a părului de razele UV. Crede-mă, această cunoaștere este esențială.

Există câteva moduri pe care le adopt pentru a-mi proteja firele împotriva soarelui, despre care voi povesti mai târziu. Sincer, trebuie să recunosc că nu știu de mult timp cât de distructivă poate fi lumina soarelui. Obișnuiam să mă întreb de ce părul meu este atât de uscat și de greu de aranjat. Nu mi-am putut da seama că această stare proastă a părului este strict legată de excesul expunerii la soare.

Totul s-a schimbat atunci când am cumpărat (total din întâmplare) primul meu balsam de păr cu SPF. Mi-am dat seama destul de repede că părului meu îi lipsea protecția solară!

Ce face soarele părului tău?

Razele UV, care ajung pe Pământ de la soare, sunt destul de periculoase pentru întregul nostru corp. Provoacă leziuni ale pielii și ale părului. Razele distrug mai ales stratul de keratină al părului, duc la descompunerea aminoacizilor ce formează părul și provoacă oxidarea lipidelor, un alt element esențial al părului. Razele UVA afectează în mod negativ straturile superficiale ale pielii, iar UVB pătrunde pielea și sunt responsabile de cele mai grave vătămări.

Știu, totul sună destul de deranjant. Ce înseamnă toate acestea în practică? Ei bine, mai mult sau mai puțin înseamnă că razele UV

  • încurcă părul și îl face fragil.
  • lasă părul mat și aspru.
  • scade nivelul de hidratare în păr.
  • deteriorează firele și încurajează despicarea lor.
  • estompează culoarea părului.
  • destituie părul de strălucirea sa naturală.

Am fost surprinsă atunci când am aflat cât de dăunător poate fi soarele…

Fapt amuzant: culoarea părului contează!

Știai că razele UV nu influențează în același mod toate tipurile de păr? Totul depinde de câtă melanină conține părul.

Pentru a clarifica, părul mai închis la culoare – cu mai mult pigment – este mai bine protejat împotriva soarelui, deoarece sarcina principală a pigmentului este de a absorbi radiațiile dăunătoare. Asta înseamnă că brunetele au mai puține probleme cu părul din cauza soarelui. Fetele blonde, însă, obțin cu siguranță mai repede fire deteriorate, fragile și uscate. Din acest motiv, femeile cu părul blond trebuie să ofere firelor lor o protecție mai puternică.

Și aici apare cea mai importantă întrebare.

Cum protejezi părul împotriva razelor UV?

Bineînțeles, am metodele mele dovedite pentru a-mi proteja părul împotriva soarelui. Sunt sigură că funcționează, deoarece am observat o diferență uriașă a firelor mele de păr de când am început să le folosesc. Deci, care sunt modalitățile de a-ți proteja părul împotriva acestor raze UV ​​dăunătoare?

1. PĂLĂRIE

Poți râde de femeile „mândre” care stau pe plajă cu pălărie, dar le fac bine părului. Pălăria purtată într-o zi însorită este unul dintre cele mai bune scuturi UV pe care ți le poți imagina. Totuși, ar trebui să te asiguri că țesătura din care este confecționată pălăria permite aerului să treacă cu ușurință. Acest lucru va preveni transpirația scalpului, deci a rădăcinile grase.

2. COC

O altă idee bună este aranjarea părului într-un coc. Și nu este vorba doar de confort. Suprafața părului expusă la lumina directă a soarelui este semnificativ redusă atunci când acesta este strâns într-un coc. Simplu și eficient!

3. PRODUSE DE PROTECȚIE SOLARE

Cel mai comun mod de a limita efectele adverse ale soarelui asupra părului este – evident – aplicarea produselor SPF. Personal, recomand protecții solare cu filtre minerale (de exemplu, oxid de zinc sau dioxid de titan) care pot să reflecte lumina soarelui. Pe termen lung, filtrele chimice ar putea deteriora părul, dar sunt la fel de eficiente.

4. ULEIURI NATURALE DE PROTECȚIE SOLARE

Dacă îți dorești să asiguri protecție solară părului tău, poți înlocui spray-urile de păr SPF cu un ulei de frumusețe natural. Cel mai bun scut împotriva luminii solare este oferit de uleiul de semințe de zmeură, uleiul de argan și uleiul de macadamia, care nu sunt doar antioxidanți, ci și rezolvă consecințele expunerii excesive la razele UV.

Care sunt modalitățile tale de a-ți proteja părul împotriva soarelui? Împărtășește mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *