Hei! Ce mai faceți?

Astăzi, v-am pregătit o adevărată surpriză. O postare cerută cu regularitate de multe dintre voi. Un plan săptămânal de recuperare a părului. Face minuni, este încercat și testat de mine și 100% eficient. Datorită acestor tratamente săptămânale, părul meu nu mai are de suferit din cauza iernii, verii sau schimbărilor sezoniere. Reușesc să-mi regenerez părul după vara fierbinte și iarna friguroasă în doar o săptămână! Credeți-mă, este fezabilă și cel mai bun aspect este că nu aveți nevoie de ajutorul unei coafeze profesioniste sau să cheltuiți o mică avere pe tratamente costisitoare de salon. Cum se procedează? Veți fi surprinse de cât este de simplu! Deci, fără alte detalii – să începem să ne regenerăm părul! 🙂

Cum să ne regenerăm părul într-o săptămână: PLANUL MEU PERFECT

Plan săptămânal de regenerare a părului ZIUA 1: Curățare, exfoliere, detoxifiere

Înainte de a începe oricare dintre tratamentele pe care vi le voi prezenta, trebuie să vă curățați atât scalpul, cât și părul pe toată lungimea sa pentru a elimina roxinele și reziduurile cosmetice.

Prin urmare, în prima zi, exfoliez scalpul și mă spăl cu un șampon de curățare în profunzime a părului. Trebuie să vă spun ceva important referitor la exfoliantele de scalp: nu este nevoie să cumpărați o sticlă mare de produs. Puteți cumpăra o singură doză, suficientă pentru o singură exfoliare a scalpului. De îndată ce scalpul și părul meu sunt perfect curate, aplic de cele mai multe ori o mască de păr. Masca de păr pe care o folosesc este bogată în substanțe nutritive, abundentă în flavonoide de regenerare a părului și, în același timp, incredibil de ușoară – nu vreau să-mi supraîncarc părul încă de la începutul planului săptămânal de regenerare a părului. Prin urmare, vă sugerez să căutați măști de păr care conțin extracte vegetale, de plante și de fructe.

Plan săptămânal de regenerare a părului ZIUA 2: Primul tratament de păr cu ulei

În a doua zi a planului meu de regenerare a părului, îmi tratez părul cu cel mai bun elixir de regenerare din câte există – uleiurile naturale de înfrumusețare. Poate fi doar un ulei la alegere sau un amestec deja preparat, creat pentru a îmbunătăți condiția părului și a scalpului. Personal, nu-mi place să folosesc uleiurile Hindu deoarece nu suport mirosul. Recent, am descoperit Nanoil pentru păr cu porozitate medie și pentru mine este cel mai bun amestec de uleiuri pe care l-am folosit până acum. Pare a fi perfect potrivit pentru părul meu, miroase minunat și poate fi aplicat pe scalp.

Distribuiți uleiul pe părul spălat (încercați să folosiți un șampon care deschide cuticulele părului) și pe scalp – părul umed absoarbe mai bine uleiurile. Lăsați masca cu ulei să acționeze aproximativ o oră; dacă aveți timp, o puteți lăsa să acționeze peste noapte (înfășurați părul într-un prosop pentru a nu pătă fața de pernă). Dimineața, spălați bine părul. 

Plan săptămânal de regenerare a părului ZIUA 3: Vitamine, plante, măști

Deoarece uleiurile naturale oferă părului numeroși acizi grași prețioși și un număr semnificativ de vitamine, ar fi păcat să lăsăm aceste substanțe minunate să se evapore. Prin urmare, pentru a ajuta părul să rețină toate substanțele nutritive, tratați podoaba capilară cu o doză suplimentară de vitamine, aplicând o mască de păr. În majoritatea cazurilor, aceste produse de îngrijire a părului oferă un efect adițional de hidratare. De cele mai multe ori, părul își menține netezimea pentru mult timp.

Plan săptămânal de regenerare a părului ZIUA 4: Hidratare

Dacă doriți să furnizați părului apă, trebuie să optați pentru umectanți. Merită să rețineți că nu este indicat să-i folosiți prea des deoarece riscați să obțineți un efect contrar celui dorit. În timpul planului meu săptămânal de regenerare, dedic o singură zi umectanților – este suficient, credeți-mă.

Cel mai bun tip de substanțe hidratante bine tolerate de păr sunt: pantenolul, glicerina, aloe și acidul hialuronic. Le puteți cumpăra sub formă de mască, balsam, șampon sau balsam de scalp – alegerea vă aparține. Eu optez pentru un spray cu formulă ușoară de hidratare a părului. Este tot ce are nevoie părul pentru a beneficia de apă.

Plan săptămânal de regenerare a părului ZIUA 5: Al doilea tratament de păr cu ulei

Tratamentul de păr cu ulei este incredibil de eficient, astfel încât mi-este dificil să-i compar eficiența cu orice altă procedură. Prin urmare, îmi tratez părul cu uleiuri în timpul săptămânii de regenerare a părului. Obișnuiam să înlocuiesc uleiurile cu fiole scumpe de păr, însă am ajuns la concluzia că astfel de tratamente nu au sens – uleiurile naturale îndeplinesc perfect acest scop. În plus, fiolele de păr trebuie aplicate doar la nivelul scalpului, în timp ce uleiurile naturale pot fi aplicate pe toată lungimea părului.

Plan săptămânal de regenerare a părului ZIUA 6: Cheratină

Ce ar fi regenerarea părului fără faimoasa cheratină? Dacă doriți un păr puternic și des care nu are aspect de paie – folosiți fără ezitare cheratina. Vestea bună este că preparatele de păr disponibile în drogherii sunt la fel de eficiente precum produsele folosite în saloanele de înfrumusețare. Ce doresc să spun este că nu trebuie să faceți o programare la coafor deoarece acum puteți efectua tratamentul pe bază de cheratină acasă. Vă recomand să folosiți seria OGX. În general, măștile cu cheratină trebuie aplicate atunci când cuticulele sunt ridicate, prin urmare, înainte de distribuirea unui astfel de produs, spălați părul cu un șampon de curățare în profunzime.

Plan săptămânal de regenerare a părului ZIUA 7: Oțet și uleiuri (al treilea tratament de păr cu ulei)

Dedicați ultima zi a planului săptămânal de regenerare a părului tratamentului de păr cu ulei. Aplicați un ulei natural încă o dată așa cum ați procedat de două ori până acum: pe scalp și păr și lăsați să acționeze aproximativ o oră. Spălați părul, însă la clătirea finală, folosiți oțet în loc de apă – poate fi oțet de mere sau un produs special de curățare a părului de la Yves Rocher. Oțetul ajută la închiderea cuticulelor și lasă părul incredibil de strălucitor. Pentru mine, oțetul este cireașa din vârful acestui plan de regenerare. Echilibrează pH-ul scalpului, intensifică strălucirea părului și lasă părul catifelat. În principiu, nu folosesc oțet la clătirea părului doar în timpul planului săptămânal de regenerare a părului.

Planul săptămânal de regenerare a părului s-a terminat. Ce urmează?

Evident, cel mai indicat este să mențineți efectele obținute în timpul planului săptămânal de regenerare a părului cât mai mult timp posibil. Cum să vă bucurați de un păr cu aspect sănătos? Protejați părul împotriva deteriorării și aplicați un ser pentru vârfurile părului. În plus, optați pentru produse de stilizare a părului naturale și delicate – probabil că nu există nimic mai distructiv pentru păr decât un gel sau spray plin de substanțe sintetice. Îmi stilizez părul cu un gel pe bază de semințe de in – este incredibil de eficient deoarece nu doar hrănește, ci și intensifică strălucirea părului.

Aș dori să vă mai fac o sugestie. În zilele caniculare sau atunci când petreceți mult timp în încăperi unde temperatura este ridicată și umiditatea redusă, încercați să folosiți zilnic un produs hidratant. Vă recomand să aveți la îndemână un distilat de plante și să-l pulverizați cu regularitate în păr și pe față. După părerea mea, toate femeile obsedate de păr folosesc spray-uri de păr și apă florală care pot fi aplicate pe părul umed înainte de uscarea cu foehnul. Multe dintre acestea conțin uleiuri naturale pentru a proteja părul împotriva poluării urbane. 

SUPLIMENTAR:

REȚETĂ PENTRU GEL DE PĂR CU SEMINȚE DE IN

Aș dori să vă dezvălui rețeta mea de preparare rapidă a gelului de păr pe bază de semințe de in. Turnați apă caldă peste semințele de in (apa trebuie să acopere semințele) și lăsați peste noapte. Gelul de semințe de in va fi gata de folosit dimineața. Îndepărtați semințele înainte de aplicarea gelului în păr. În principiu, îl puteți adăuga în măștile de păr preparate acasă.

Cunoașteți rețete de măști de păr de preparat acasă? Dacă da, vă rog să ni le dezvăluiți în secțiunea de comentarii de mai jos. Sunt sigură că multe cititoare (inclusiv eu) le vor încerca.