Pentru părul gras. Pentru părul care nu crește lung. Pentru părul deteriorat și scalpul obosit care are nevoie de calmare. Toate aceste probleme sunt rezolvate datorită BALSAMULUI DE SCALP CU OȚET DE MERE!<3

Acesta este ”cosmeticul” meu cu eficiență demonstrată pe care îl aplic în păr acasă. De fiecare dată când observ că ceva este în neregulă cu părul meu, apare miraculos în baia mea și mă ajută în lupta zilnică pentru un păr frumos și sănătos.

De ce îmi place oțetul de mere și de ce îl consider un cosmetic?

Îmi place să folosesc oțetul de mere ca produs de îngrijire a părului din două motive: este ieftin și ușor accesibil. Oh, și încă ceva – este foarte eficient.

De fapt, pot trata orice problemă legată de păr (mătreața, îngrășarea rădăcinilor, scalpul iritat) cu un cosmetic diferit, cumpărat din magazin care, în majoritatea cazurilor, este promovat ca un produs cu formulă super avansată. Desigur, pot face asta, însă mi-ar lua mult din timpul meu prețios și s-ar dovedi a fi mult mai scump.

Oțetul de mere prezintă numeroase proprietăți ale altor produse de îngrijire a părului – fără conservanți, parabeni și alte substanțe care pot avea un impact negativ asupra părului meu.

Ce conține oțetul de mere?

Acum, câteva cuvinte care să explice de ce oțetul de mere este un remediu pentru părul deteriorat, slăbit, tern și aspru.

În primul rând, compoziția oțetului de mere nu conține aditivi sintetici. În schimb, vom găsi numeroși aminoacizi, acizi (de ex. acid cumaric, acid cafeic), pectină și polifenoli. Știu, sună ca o limbă străină. Totuși, singurul aspect important este că substanțele listate mai sus fac ca oțetul de mere să fie un produs de îngrijire a părului complet natural și foarte eficient.

Care sunt beneficiile oțetului de mere?

Merită să folosim oțet de mere în îngrijirea părului deoarece:

 • calmează inflamațiile și pruritul
 • este antibacterian
 • curăță scalpul
 • reduce problema îngrășării părului la rădăcină
 • combate mătreața
 • stimulează creșterea părului
 • previne căderea părului
 • netezește părul și oferă strălucire
 • echilibrează pH-ul scalpului

Rețetă pentru balsam de scalp pe bază de oțet de mere

Acum este timpul pentru eroul principal al acestei postări – un balsam de scalp pe bază de oțet de mere. Trebuie doar să clătiți părul cu oțet de mere și asta este tot? Din păcate, nu este atât de simplu.

Un balsam de scalp bun pe bază de oțet de mere este un amestec de oțet pur și apă – 2 linguri de oțet și un pahar de apă. Nu este o idee bună să folosiți oțet în formă pură deoarece poate deshidrata părul! Bine, după ce amestecați ambele ingrediente, turnați balsamul într-un recipient cu pulverizator și folosiți după spălarea părului.

Balsamul de scalp cu oțet de mere se folosește astfel:

 1. Spălați părul cu șampon ca de obicei.
 2. Folosiți un prosop pentru a elimina excesul de apă – cu multă delicatețe.
 3. Pulverizați balsamul în păr.
 4. Oferiți scalpului un masaj, frecați produsul în piele. 
 5. Așteptați câteva momente și clătiți părul.
 6. Uscați părul ca de obicei.

Rezumat. Cui îi recomand să folosească acest balsam de scalp?

Balsamul de scalp cu oțet de mere nu este potrivit pentru oricine și asta trebuie menționat clar. Dacă aveți părul deshidratat și deteriorat, trebuie să fiți atente cu acest produs de îngrijire a părului preparat acasă deoarece poate agrava aceste probleme.

Nici persoanele pe care mirosurile puternice le irită cu ușurință nu ar trebui să folosească acest balsam de scalp. Mirosul oțetului este intens. Totuși, trebuie să menționez că se estompează rapid, ceea ce înseamnă că veți simți mirosul doar în timpul aplicării.

În afara acestor grupuri de persoane, cred că toată lumea ar trebui să încerce balsamul de păr cu oțet de mere!