Protejarea animalelor şi a drepturilor lor este un subiect care, din fericire, capătă tot mai multă atenţie. Din ce în ce mai mulţi oameni sunt preocupaţi de modul în care produsele pe care le consumăm şi le folosim sunt fabricate şi testate. Acest lucru este valabil şi în lumea machiajului, unde o mişcare tot mai mare este cea pentru produse de machiaj „fără cruzime”, care nu sunt testate pe animale.

Ce înseamnă machiaj „fără cruzime”?

Machiajul „fără cruzime” se referă la produsele cosmetice care nu au fost testate pe animale în niciun stadiu al procesului de producţie. Acest lucru include atât produsul final, cât şi orice ingredient individual sau combinaţie de ingrediente. Mărcile de machiaj „fără cruzime” sunt mărcile care se angajează să nu efectueze, să nu permită sau să nu plătească pentru teste pe animale în niciun moment al procesului de dezvoltare şi producţie al unui produs.

Ce opţiuni de machiaj „fără cruzime” există?

Există multe opţiuni disponibile atunci când vine vorba de machiaj fără cruzime. De la mărci recunoscute la nivel mondial, până la companii mici şi independente, din ce în ce mai multe branduri renunţă la testele pe animale. Iată câteva opţiuni excelente:

1. The Body Shop

The Body Shop este o marcă recunoscută la nivel global pentru angajamentul său față de protejarea animalelor. În plus, The Body Shop a fost pionierul în mişcarea pentru produse de înfrumuseţare fără cruzime. Toate produsele lor sunt „fără cruzime” şi multe dintre ele sunt, de asemenea, vegane.

2. NYX Cosmetics

NYX Cosmetics este o altă opţiune fantastică pentru machiaj fără cruzime. Această marcă oferă o gamă largă de produse de calitate la preţuri accesibile.

3. Anastasia Beverly Hills

Anastasia Beverly Hills este o altă marcă fără cruzime bine-cunoscută. Produsele lor, de la gel de sprâncene la ruj, sunt realizate fără a fi testate pe animale.

4. Elf Cosmetics

Elf Cosmetics este o marcă frumos accesibilă care nu sacrifică calitatea în favoarea prețului. Toate produsele lor sunt „fără cruzime” și vegane.

Cum știi dacă produsele tale de machiaj sunt „fără cruzime”?

Există multe organizații care certifică produsele care nu au fost testate pe animale. Dacă sunteți în căutarea produselor „fără cruzime”, căutați siglele organizațiilor precum Leaping Bunny, PETA sau Choose Cruelty-Free. Acestea vă asigură că produsul pe care îl cumpărați a trecut prin procesul de verificare și nu a fost implicat în teste pe animale.

De ce să alegi machiaj „fără cruzime”?

Alegerea machiajului „fără cruzime” este un mod excelent de a susţine protejarea animalelor şi de a combate testele nemiloase. În plus, această alegere îți permite să îți exprimi frumusețea naturală fără a renunța la calitatea şi la performanţa produselor tale preferate. Așa că data viitoare când îți vei cumpăra produsul de machiaj preferat, asigură-te că este una „fără cruzime”.

Concluzii

Mișcarea „fără cruzime” în industria de machiaj este în creștere, cu mai multe branduri care aleg să nu mai testeze pe animale. Această mișcare permite consumatorilor să aprecieze frumusețea fără a contribui la suferința animalelor. Așa că, data viitoare când vei merge la cumpărături, asigură-te că alegi branduri etice și responsabile. Împreună, putem face o diferență.