Pe măsură ce anii trec, devine evident că lumea se confruntă cu provocări tot mai mari. Odată cu aceste provocări, ne vedem nevoiți să ne schimbăm modul de abordare și mentalitate față de lucrurile care ne fac fericiți. Printre aceste lucruri se află și îngrijirea pielii și a părului, iar minimalismul devine mereu mai popular în acest sens.

Minimalismul de la nivelul îngrijirii pielii și a părului ține de minimalizarea produselor de îngrijire pe care le folosești, la același nivel de hidratare, catifelare sau pur și simplu igienă. Acest lucru implică eliminarea produselor inutile și folosirea celor esențiale pentru îngrijirea pielii și a părului.

Minimalismul poate fi privit diferit de la persoană la persoană, însă, oricum ar fi, acest nou stil de viață vine tot mai des la modă în această zonă. În acest fel, ai un stil de viață sănătos și îți simplifici ziua – și ar fi ceva bun pentru toată lumea.

Startul minimizei de la nivelul îngrijirii pielii și a părului

Începerea minimalistului în această zonă implică, mai întâi, găsirea produselor corecte. Este recomandat ca în cazul produselor achiziționate să informezi legat de ingredientele folosite. Acest lucru îți va asigura folosirea produselor adecvate pentru tipul tău de piele sau păr – si în acest fel te vei asigura și că acele produse selectate sunt și naturale, vegane și bioderlizabile, în măsura în care te poate interesa acest lucru.

Este important ca produsele selectate să fie adecvate tipului tău de piele sau păr. Acest lucru se referă la selectarea produselor pe baza nevoilor tale – produsele trebuie să conțină ingredientele potrivite pentru hidratare, catifelare și alte proprietăți pentru care le folosești.

În plus, produsele pe care le alegi trebuie să aibă capacitatea de a curăța eficient. Acesta ar trebui să fie scopul oricărui produs de îngrijire – să îndepărteze murdăria, excesul de sebum și orice alte impurități și să-ți ofere un aspect curat și un nivel optimum de curățare.

În ceea ce privește produsele emoliente, acestea trebuie să fie eficiente în catifelare și restaurare, în sensul că hidratează, hrănesc și completează orice descuamare sau pierderi de elasticitate, pe care le poți fi resimtit. Produsele cu efect emolient trebuie să conțină acei factori activi care îți oferă acele proprietăți, prin urmare este recomandabil ca atunci când le alegi să le verifici ingredientele.

Reguli și principii esențiale în minimalismul pentru îngrijirea pielii și a părului

Regulile și principiile minime pentru îngrijirea pielii și a părului sunt foarte simple și se referă la utilizarea corespunzătoare a produselor alese. Acest lucru implică, mai întâi, un sentiment de responsabilitate și respect față de produsele și ceea ce fac ele pentru tine.

Se recomandă ca produsele pe care le alegi să aibă un nivel adecvat de hidratare și factori activi ce conferă calități catifelante, restaurative și de curățare a pielii și a părului – în funcție de tipul acestora din urmă.

De asemenea, se recomandă selectarea produselor cu ingrediente naturale – acele produse ce indeplinesc toate astea sunt uneori mai scumpe, însă beneficiile aduse sunt mult mai importante și de durată. De aceea, această investiție de pe termen lung merită să fie făcută.

De asemenea, modul în care aplici produsele alese este de asemenea important – produsele pe care le folosești ca bază de îngrijire trebuie să se aplice corespunzător. Lotiunea, balsamul și orice alte produse trebuie să fie aplicate prin masare și prin distribuirea lor uniform pe fața sau pe întreg corpul, prin mișcări circulare. Acest lucru asigură o hidratare corespunzătoare și un efect catifelat al produselor folosite.

Totodata, tot pe aceasta cale, se recomandă evitarea produselor cu ingrediente artificiale, alcool, aditivi și coloranți și, în schimb, trebuie selectate produse ce conțin ingrediente de origine naturală, ce nu prezintă un risc alergen sau poate determina o reacție alergică. Există și produse destinate catifelării si restaurării pielii sau a părului, insa acestea trebuie folosite corespunzator si nu in exces, drept pentru prevenirea posibilelor reacții alergice sau inflamații ce au drept urmare descuamarea.

Aplicarea produselor corespunzatoare este importanta, mai ales, pentru proprietatile exfoliante si de catifelare. Acestea nu trebuie