Indiferent dacă ai părul natural fin sau factorii stilistici și de mediu au lăsat părul tău lipsit de vitalitate, fiecare femeie aspiră la un păr cu volum și corp. Ai încercat tot felul de metode pentru a-ţi da volum părului dar rezultatul nu este pe măsura aşteptărilor? În acest blog, îţi dezvăluim câteva secrete care te vor ajuta să-ţi oferi părului acel volum dorit.

Volumizing Your Hair

Spălarea și Condiționarea Corectă

Primul pas în a păstra un păr cu volum este să folosești un șampon și un balsam special concepute pentru a adăuga volum. Acestea sunt formulate pentru a desena umezeala din foliculii de par, dându-i parului un aspect mai plin. Evitați produsele care conțin silicon, deoarece acesta poate cântări părul în jos și îl face să fie plat.

Uscarea Inteligentă

Te-ai gândit vreodată că un uscător de păr ar putea fi cea mai bună unealtă pentru a-ți da volum părului? Utilizând uscătorul de păr în direcția opusă creșterii firului de păr, vei reuși să-i oferi volum. De asemenea, folosirea unui difuzor poate crea volum suplimentar, împrăștierea căldurii permitend părului să se usuce în mod uniform și rapid, ceea ce îl ajută să capete volum.

Produse și Instrumente de Styling

Pentru a menține acel aspect plin, utilizarea produselor de volumetizare ca mousse sau spray pentru volum, pe rădăcini sau pe toată lungimea părului, înainte de uscare, vor ajuta. Un secret: încearcă schimbarea părții părului. Părul obișnuiește să cadă în același mod, deci schimbarea părții părului poate adăuga volum instantaneu. În plus, periajul constant poate stimula scalpul și circulația, ceea ce poate ajuta la creșterea sănătoasă a părului și la adăugarea volumului.

Rulouri și Bucle

Știai că un alt truc minunat pentru a adăuga volum este utilizarea rulourilor sau a ondulatorului? Bigudiurile crează volum prin răsucirea părului în jurul unui cilindru și fixarea acestuia pe cap pentru o perioadă de timp. Ondulatorul creează bucle și adaugă textură care, la rândul său, dă volum.

Hair Rollers

Modificările în Stilul de Viață și Alimentație

Un păr sănătos cu volum începe de la interior. O alimentație echilibrată care include proteine și un complex de vitamine B poate ajuta la creșterea părului și îl poate menține într-o stare sănătoasă. De asemenea, hidratarea regulată poate combate uscarea și despicarea vârfurilor care pot reduce volumul părului.

În concluzie, există numeroase moduri de a adăuga volum părului tău, de la produse și tehnici de styling specifice, până la schimbări minore în stilul tău de viață și alimentație. Cu puțină răbdare și punerea în aplicare a unor trucuri simple, vei putea obține părul voluminos pe care ți-l dorești.