Nu mă consider o expertă în vopsirea părului, dar știu cu certitudine – o culoare de păr care nu se potrivește feței este un dezastru. De aceea, astăzi vom aborda un subiect care a fost dezbătut o mie de ori. Totuși, aș dori să adaug câteva aspecte pe care le consider esențiale. Okay, să începem: Cum să alegeți culoare de păr perfectă pentru tenul vostru?

Cred că ar trebui să începem prin a ne concetra pe cele mai importante aspecte care trebuie luate în considerate înainte de schimbarea culorii părului – indiferent dacă procedura este efectuată într-un salon profesional sau acasă.

De ce vopsirea părului cu culoarea care vă place nu este o idee bună?

Gândiți-vă un pic, vă place întotdeauna culoarea de păr a persoanelor din jur? Nu chiar. Rar mi se întâmplă ca cineva de pe stradă să-mi atragă atenția deoarece culoarea părului ei/lui este atât de fascinantă. Ca să fiu sinceră, întorc capul doar atunci când văd o persoană cu o culoare de păr groaznică, atunci când nuanța de păr îmbătrânește o anumită persoană sau când, pur și simplu, nu se potrivește deloc tonului pielii. Și acesta este motivul principal pentru care alegerea neinspirată a culorii de păr este o catastrofă.

O culoare de păr potrivită, perfectă garantează un aspect tânăr. De asemenea, merită menționat că atunci când culoarea părului se potrivește tonului pielii, puteți renunța de aplicarea unui machiaj intens. Cum este posibil? O culoare de păr potrivită previne aspectul prea pal al feței, de exemplu. Sună bine?

Ce culoare ar trebui să vopsiți părul? Un scurt ghid pentru novice

Dacă vă întrebați ce culoare să alegeți pentru a vă vopsi părul, atenție la două aspecte importante. Există doi factori care determină dacă o anumită nuanță vi se potrivește:

  • tonul pielii (cald sau rece)
  • culoarea ochilor

Înainte de a începe să căutați culoarea potrivită: definiți tonul pielii și culoarea ochilor. Datorită acestor două informații, veți putea reduce numărul de posibilități. Alegerea celei mai potrivite nuanțe va deveni mult mai simplă.

Într-un moment, vă voi prezenta schema de căutare a culorii perfecte de păr. Contrar opiniei generale, nu este atât de dificil. Dacă acordați atenție câtorva aspecte – pe care le voi menționa mai târziu – veți învăța cum să alegeți rapid cea mai potrivită culoare de păr. Și, poate că vă veți ajuta și prietenele!

ÎNTUNECAT SAU DESCHIS?

Primul lucru la care trebuie să vă concentrați atenția este iluzia. Creierului nostru îi place să ne inducă în eroare câteodată, ceea ce poate fi problematic chiar și atunci când încercăm să îndeplinim o sarcină aparent simplă precum alegerea culorii de păr.

Principiul este simplu: părul întunecat accenturează trăsăturile faciale ale persoanelor cu ten deschis la culoare. Atunci când tenul este închis la culoare, părul deschis la culoare va îngusta fața. De aceea, unele nuanțe de păr ne oferă un aspect mai ”plinuț”, în timp ce altele ne fac să părem mai zvelte și mai slabe. Sunteți surprinse?

TRĂSĂTURI FACIALE

O altă problemă care merită discutată este cea a trăsăturilor faciale. Acestea pot fi ascuțite sau delicate. Acum, alegerea unei anumite culori determine dacă trăsăturile noastre faciale vor fi accentuate sau atenuate. Merită reținut că părul întunecat face trăsăturile faciale mai vizibile, iar cel deschis la culoare mai puțin evidente. Atât este de simplu! 

Cum să alegeți cu ușurință culoarea părului? Definiți-vă tipul de frumusețe și alegeți nuanța potrivită

Sunteți ca primăvara, vara, toamna sau iarna? Totul depinde de tonul pielii și culoarea ochilor. Este indicat să știm asta deoarece diferite tipuri de frumusețe arată mai bine sau mai puțin bine cu anumite culori de păr.

  • Primăvara (tenul deschis la culoare în nuanța piersicii, ochi albaștri sau verzi) este un tip de frumusețe care ar trebui să evite nuanțele cenușii și să opteze pentru tonuri calde precum auriu, blond miere, castaniu, roșcat cald și această nuanță populară în ultimele luni de blond căpșună.
  • Vara (ton piele rozaliu cu tonuri reci și ochi albaștri, verzi sau căprui cu note de gri) este un tip de frumusețe care ar trebui să opteze pentru nuanțe de păr argintii sau cenușii care deschid părul, prin urmare, puteți alege blond platinum sau blond în nuanțe cenușii și broz. Evitați mahon, cupri și alte culori aurii.
  • Iarna (ton rece, ten deschis, ochi căprui închis, gri sau albaștri) este un tip de frumusețe care ar trebui să încălzească aspectul cu nuanțe profunde și să pună în valoare culoarea naturală a părului adăugând reflexe albastru-negru, vineții sau de mahon.
  • Toamna (ten deschis, tonuri maronii, ochi verzi, albaștri sau turcoaz) se simte bine atunci când este înconjurată de nuanțe naturale precum cele în bronzuri calde: auriu, cupru, maroniu, dar și blond, însă nu cenușiu – mai bine optați pentru nuanțe calde de blond.